Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svakodnevni izdatak

Hrvatima omiljen napitak u kafićima na visokoj cijeni

kava
Goran Stanzl/Pixsell
06.08.2010.
u 09:00

Čak 80 posto hrvatskih građana svaki dan popije barem jednu kavu, a njena cijena u Zagrebu je poprilično visoka.

Možemo bez novih cipela, ljetovanje bez problema skratimo s dva tjedna na sedam dana, ali ono čega se ni u najcrnjoj recesiji ne odričemo je prva jutarnja kava.

Poskupljenje 20 posto?


To potvrđuje i istraživanje GFK o prehrambenim navikama Hrvata koje kaže da čak 80 posto svakodnevno popije bar jednu kavu.
– Na Cresu smo suprug i ja kavu s mlijekom plaćali 8 kuna. Za tjedan dana odmora potrošili smo oko 110 kuna samo na kavu. To i nije puno s obzirom da sam jučer popila kavu u centru Zagreba za 11 kuna i da smo ostali doma na to bi za sedam dana dali 150 kuna – kaže Zagrepčanka Nataša Krstičević.

Zbog drastičnog rasta cijene kave na svjetskim burzama hrvatski proizvođači najavili su moguće poskupljenje kave i to za 20 posto, a hoće li se to odraziti na ionako skupe kave u hrvatskim kafićima tek će se vidjeti. Taj omamljujući crni napitak najskuplje se, inače, prodaje u Zagrebu i Dubrovniku gdje se cijene penju i do 18 kuna. Za kratku kavu u dubrovačkim kafićima treba izdvojiti i 15 kuna iako se može naći već za devet kuna. Kava s mlijekom u Dubrovniku se naručuje kao bijela kava, a stoji od 12 do 18 kuna. Među najskupljim zagrebačkim kavama s mlijekom je ona u popularnom kafiću na Cvjetnom trgu za 14 kuna. No, i drugdje u gradu kave drže visoku cijenu od osam, devet, pa sve do 11 kuna.

Najjeftinija u Puli

Na splitskoj rivi kratku kavu platit ćete 9, a kavu s mlijekom 12 kuna. Najskuplje kave u Splitu mogu se naći u tamošnjim luksuznim hotelima gdje za espresso treba izdvojiti čak 14 kuna, za kavu s mlijekom 17, a za instant-kavu nevjerojatne 24 kune! Cijena kratke kave u Puli je pet kuna, a kava s mlijekom 8 kuna. U Rovinju su te cijene znatno više, ondje je kratka kava 7, a kava sa mlijekom od 10 do 12 kuna.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar akromegalija
akromegalija
13:22 06.08.2010.

pametni je popiju doma za 1kn

DU
Deleted user
11:54 06.08.2010.

Bagra jedna lopovska. To ima samo u \'rvatckoj. Kila kave kosta koliko 70 kuna?? Od te kile napravi vam konobarica u kaficu 140 dobrih kavica pa vi sad izracunajte koliko nas peljese nasi poduzetnici sa osnovnom skolom ( gazde kafica naravno).

Avatar bok
bok
23:52 06.08.2010.

Veliki cappuccino u Rovinju na rivi stoji 7 kuna. Kome je to skupe nek me poljupi u d...e i ostane doma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije