Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pohvale

Guardian nahvalio lovransku Marunadu kao gastronomski hit

kesteni
Mihael Španić / VLM
06.09.2011.
u 18:13

Proslava u čast jednoj od najkvalitetnijih vrsta kestena u Europi od 1973. sredinom listopada tradicionalno počinje u Lovranu

Svjetski znalci Hrvatsku već nekoliko godina ističu kao jednu od gastronomski najzanimljivijih zemalja na svijetu. Popis jesenskih festivala hrane ne bi bio potpun bez lovranske Marunade, koju je ugledni britanski časopis Guardian uvrstio među deset najboljih jesenskih gastro fešti na svijetu, zajedno s proslavama u čast baskijskog čilija, lješnjaka na Sardiniji, voća u Norveškoj ili maslina u Španjolskoj.

Proslava u čast jednoj od najkvalitetnijih vrsta kestena u Europi od 1973. sredinom listopada tradicionalno počinje u Lovranu, a sljedećih se vikenda nastavlja u obližnjim selima Lignju i Dobreću. Kestenijade imaju i brojna druga mjesta kontinentalne Hrvatske.

Komentara 2

KU
kukuriku
18:51 06.09.2011.

..ma cá nas zezate, ovo na sliki nima veze sa jestivim-Maronima !!

OB
-obrisani-
17:51 08.09.2011.

ovo je takozvani \"Konjski Kesten\" (Horse chesnut) za sve konjine u uredništvu jutarnjeg lista koji očito ne mogu razlučiti pitomi od divljeg kestena, a to je štivo iz prirode i društva za 4. razred, baš ste konjine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije