Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navike i očekivanja

Europski gosti na Jadran dolaze s – tisuću eura

kupači
Miranda Cikotić/24sata
24.06.2010.
u 17:41

Pokazalo se i da 40 posto ispitanika ove godine neće putovati na odmor, s tim da sebi putovanje neće priuštiti 37 posto zapadnih Europljana.

Europljani se na odmoru žele prije svega odmoriti. I to doslovno: izležavajući se na plaži, čitajući knjigu, igrajući kakvu društvenu igru i slično. Upoznavanje zemlje domaćina i njihove kulture na drugom je mjestu motiva, a slijede sportske aktivnosti, izlasci, otkrivanje stranih kuhinja... Gastrorazbibriga zanima, recimo, čak petinu njemačkih turista, inače najbrojnijih gostiju Hrvatske. Podaci su to međunarodnog istraživanja, koje je proveo GfK za potrebe europskog Wall Street Journala u 16 zemalja.

Pokazalo se i da 40 posto ispitanika ove godine neće putovati na odmor, s tim da sebi putovanje neće priuštiti 37 posto zapadnih Europljana i čak 61 posto državljana istočne Europe. Većini će, pak, gornja granica budžeta za odmor biti 1000 eura, a 21 posto anketiranih potrošit će samo 500 eura. Najviše za odmor, do dvije tisuće eura, imaju Šveđani, Nizozemci i Belgijci, koji će se i najdulje odmarati. Odredišta na Jadranu i u srednjoj Europi izabrat će oko tri posto Europljana: ponajviše Čeha (13 posto), Nijemaca (7 posto), Nizozemaca, Belgijaca i Rumunja po četiri posto te Talijana, Šveđana, Britanaca, Mađara i Poljaka po tri posto.

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
06:19 25.06.2010.

Baš bi mi dobro došla,koja zgorela sa slike

BS
blade_st
08:52 25.06.2010.

jebes pesimizam... pa kakav je to zivot?

DO
doktorica
12:11 25.06.2010.

Klijentela koja dolazi kod nas nije bogata ali je stalna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije