Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cjenometar

Dva sladoleda u kornetu na Žutu 40, a u Splitu 18 kn

sladoled
VL
08.07.2010.
u 18:40

U trgovini na otoku Žutu ne žele izdati račun, a cijene su im znatno više nego na kopnu – žale se čitatelji.

Obistine li se nagađanja o poskupljenju kave, najskuplja kava pit će se na moru, gdje su visoke cijene kave, na žalost, svakodnevica turista. Čitateljica Maja J. obavijestila nas je da je u kafiću u Novigradu cappuccino – na računu je pisalo veliki, no nije, kako kaže, bio veći od onog koji inače pije – platila čak 15 kuna. U zagrebačkim kafićima, domeće, isti takav nikad nije platila više od 10 kuna. Neugodno su se iznenadili i turisti u Aci marini na otoku Žutu, jednom od bisera Kornatskog arhipelaga, u dućanu “Market Žut”.

– Kupili smo kekse Domaćica, tri štruce kruha, dvije vrećice bombona, tri čipsa i dvije čokoladice. Dečko za pultom uzeo je papir i olovku, zbrajao i rekao – 120 kuna. Zatražila sam račun, što mu nije bilo drago, a onda mi je iz blagajne isprintao papir na kojemu su bili sami brojevi, bez naziva artikala. Uopće se ne vidi koliko što stoji. Bili smo jednom u tom dućanu i lubenicu od tri kilograma, jedan kruh i bocu vode od litre i pol platili smo 57 kuna. Naravno, bez računa – iskustvo je koje su nam prenijeli turisti.

Također u Aci marini na Žutu za dva su Ledova sladoleda u kornetu (koje bi u Splitu platili 18 kuna) “iskeširali” čak 40 kuna!

Na Žutu je, govore nam oni, i znameniti riblji restoran Fešta u kojemu se našim delicijama slade i pripadnici svjetske elite na krstarenju otocima. Cijene su, kažu, paprene, ali nautičari su na njih navikli.

Jastog ili hlap stoji 660 kuna, škampi na žaru 440, zelena pašteta sa škampima 100 kuna, jedna kamenica 25 kuna.

Ključne riječi

Komentara 26

OB
-obrisani-
20:49 08.07.2010.

Tu ništa nije sporno ,osim zašto trgovci ne izdaju raćun,neka nabiju marže i riješena stvar!

RI
RINMA
15:06 09.07.2010.

Mogu naplaćivati koliko hoće, ako imaju cijene u ovjerenom cjeniku. Treba lijepo poslati inspekciju, pa neka ih odere za nelegalno naplaćivanje, pa im neće biti dosta ni cijene sladoleda od 100KN da se izvuku.

MA
maklin
22:25 08.07.2010.

gdje su inspektori jel još sijede u onim foteljama pijuckaju kavu cijeli božji dan i čekaju kad će plaća ! umjesto da rade svoj posao i ubiru kazne i poreze za državu. Ali naravno lakše je sjediti, sve 4 u zrak i čekat plaću, bonuse, regres itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije