Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabava i učenje

Društvene igre pomažu djeci u razvoju govornih vještina

djeca
VL FOTO
03.04.2011.
u 18:01

Popularne igre poput Clueda ili Scrabblea mogu pomoći najmlađima da bolje komuniciraju

Popularne igre poput Clueda ili Scrabblea mogu pomoći najmlađima da bolje komuniciraju, sugerira komunikacijska savjetnica britanske vlade Jean Gross. Takav tip igara poboljšava dječji jezik i govorne vještine, tjera djecu na razmišljanje i razvija vokabular.

Gross savjetuje roditeljima da s djecom igraju tematske igre koje potiču na diskusiju. Istraživanje Sveučilišta Dundee pokazalo je kako aktivnosti poput pjevanja pjesmica ili gledanja slika u albumima pomažu razvijanju jezika.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:45 04.04.2011.

A još je najbolje kad se igraju na svježem zraku i sami smišljaju igre. Gledam danas ovu dicu to je sve tupavo. Neznaju ni govoriti. Sje**** ih kompjuteri, playstationi i ostale perimozak stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije