Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

dm green city project okupio više od 1000 rekreativnih trkačica

dm green city project (1)
Foto: Kristijan Tabet
1/18
PR
Autor
PR članak
05.06.2012.
u 11:33

Kristina Božić, Tatjana Prlić i Marijana Bojić najbrže su trkačice prve dm ženske utrke

Kristina Božić, Tatjana Prlić i Marijana Bojić, najbrže trkačice prve dm ženske utrke jučer su na Jarunskom jezeru slavile pobjedu na natjecanju u rekreativnom trčanju koje se ove godine prvi puta održalo u sklopu dm green city projecta. Više od 1000 pripadnica ljepšega spola različite dobi ove je subote promicalo zdrav i aktivan život, a rekreativne trkačice na prvoj dm ženskoj utrci borile su se za bogate nagrade. Tri najbrže dame nagrađene su dm green city biciklima koji su ne samo odlična ekološka alternativa automobilima, već i neizbježan modni dodatak ovoga ljeta. Za fizičku pripremljenost sudionica pobrinuo se profesor kineziologije i kondicijski trener Mario Valentić koji je održao polusatne vježbe zagrijavanja sa trkačicama, uz stručnu pomoć i podršku voditelja Marija Petrekovića.

Pobjednica prve dm ženske utrke, šesnaestogodišnja Kristina Božić bavi se trčanjem, a za utrku na Jarunu dugačku 1,3 km prijavila ju je majka. Drugoplasirana Tatjana Prlić (21) i treća najbrža dama Marijana Bojić (23) složile su se kako je ženska dm utrka odličan projekt koji potiče na sport i rekreaciju te s nestrpljenjem očekuju drugu dm žensku utrku kada će braniti naslove najbržih dm trkačica.

Prvo dm-ovo žensko natjecanje u rekreativnom trčanju održalo se uoči Dana zaštite okoliša, a dm biciklijadom u suradnji sa udrugom ˝Moj bicikl˝ građane se u 2012., Međunarodnoj godini energetske učinkovitosti, podsjetilo kako postoji ekološki prihvatljiv, zdrav i jeftin način gradskog prijevoza. Svaki biciklist dobio je stražnje svjetlo za bicikl, poklon udruge ˝Moj bicikl˝, u cilju povećanja sigurnosti u prometu, a tri najsretnija osvojila su dm green city bicikle u tomboli dm green city projecta.

Sportsko ekološku inicijativu podržali su i Nina Badrić te bendovi Connect i Elemental koji su koncertom u večernjim satima zabavljali sudionike sportskog programa i brojne okupljene posjetitelje. U sklopu zabavnog programa svečano je uručena glavna nagrada dm-ove nagradne igre ˝Dar meni, dar prirodi“, a sretni dobitnik Milivoj Mitrović osvojio je automobil Honda Insight 1.3 comfort (hybrid).

Prva dm ženska utrka predzadnje je događanje u sklopu dm green city projecta čija će se završnica održati 14.06. u dvorani Tucman kada će organizatori dodjelom dm green city nagrada odati zaslužena priznanja ekološki najosvještenijim pojedincima i kompanijama.

Više informacija o dm green city projectu potražite ovdje

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?