Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna dijeta

Djevojke koje teže izgladnjivanju lakše posežu za cigaretama

pušenje
Matija Habljak/Večernji list
19.06.2010.
u 19:08

Tinejdžerice koje prakticiraju dijete imaju gotovo dvostruko više izgleda da počnu pušiti od svojih vršnjakinja koje nisu na dijeti

Tinejdžerice koje prakticiraju dijete imaju gotovo dvostruko više izgleda da počnu pušiti od svojih vršnjakinja koje nisu na dijeti, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Florida koji su proučavali veze između prehrane i pušenja. Cilj istraživanja tima pod vodstvom Mildred Maldonado-Moline bio je utvrditi ima li želja za gubljenjem kilograma veze s odlukom da se počne pušiti. Prikupljeni podaci o gotovo 7800 tinejdžera pokazuju da je samo 21 posto djevojaka bilo prekomjerne tjelesne mase, ali čak 55 posto ih se podvrgavalo raznim dijetama. U istraživanju je utvrđeno da tinejdžerice koje su na dijeti imaju čak 1,9 puta više izgleda da počnu i pušiti. Općenito gledajući, smatraju znanstvenici, dijete nisu izravno povezane s pušenjem, ali čini se da djevojke koje teže izgladnjivanju lakše posežu za cigaretama.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:10 19.06.2010.

Cigareta daje lažni osjećaj sitosti. Davno je proslavljena gimnastičarka Nadia Comăneci izjavila da su ih kao desetogodišnjakinje Ceauşescovi žbirovi izgladnjivali na velikim natjecanjima i da su zbog toga sitost zavaravale pušenjem.

OB
-obrisani-
12:54 20.06.2010.

Ne samo da cigareta zatomljuje glad nego zadovoljava glupu potrebu da se stalno nešto stavlja u usta. Kada čovjek, žena prestanu pušiti tu glupu potrebu nadomještavaju hranom i za desetak dana evo 5-10 kg više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije