Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična metoda

Da bi uspavali dijete, novopečeni roditelji prijeđu i do 2100 km

beba
arhiva VL
31.10.2012.
u 08:21

Čak polovica svih roditelja u Britaniji priznaje da su najmanje jednom tjedno koristili vožnju automobilom kao sredstvo za uspavljivanje djece. Vožnja bi trajala najmanje pola sata.

Plače, galami, vrišti, ne želi u krevet, neće spavati – sve su to razlozi zbog kojih novopečeni roditelji svojim mališanima nastoje ugoditi ne bi li barem na kratko dobili mir. U takvim okolnostima ne prezaju sjesti u automobil i voziti dijete ne bi li barem dok je na četiri kotača, ugodno zavaljeno u baby-sjedalicu "sklopilo oko". Nedostatak roditeljskog iskustva najčešći je razlog "nabijanja kilometraže" u potrebi uspavljivanja djeteta kako hodanjem po kući, tako i vožnjom automobilom.

Iako još nema pouzdanih istraživanja koliko mladi hrvatski roditelji posežu za uspavljivanjem djeteta vožnjom u automobilu,  istraživanja su pokazala da britanski roditelji prijeđu godišnje i 2100 kilometara vozeći svoju djecu na četiri kotača ne bi li ih uspavali.

Čak polovica svih roditelja u Britaniji priznaje da su najmanje jednom tjedno koristila vožnju automobilom kao sredstvo za uspavljivanje djece. Vožnja bi trajala najmanje pola sata, pokazalo je istraživanje Mothercarea.

Svoju djecu najviše voze roditelji koji žive u Londonu, a ova "roditeljska zabava" godišnje stoji više od 5000 kuna potrošenih na gorivo, izračunali su u istraživanju koje savjetuje roditelje da ugase automobile, a novac koji kane potrošiti na vožnju ulože u dadilje koje će im uspavati djecu, a njima donijeti prijeko potreban odmor.

Komentara 1

ZO
zbaotic1@optinet
23:28 31.10.2012.

Neiskusni roditelji ? Dobro, šta onda treba uraditi da bi dijete zaspalo u kratkom roku? To smo svi mi, koji imamo djecu, znali da ih nosamo, vozamo, guramo itd, ali šta trebamo...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije