Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokazano

Cigarete s mentolom uzrokuju dvostruko više moždanih udara

Cigarete TDR
Borna Filić/PIXSELL
13.04.2012.
u 14:52

Pušačice koje puše popularne mentolke ugroženije su od muškaraca, pokazalo je kanadsko istraživanje

Ljudi koji puše cigarete s mentolom u dvaput su većoj opasnosti od moždanog udara.

– Znanstvenici uvjeravaju da su sve cigarete štetne, no ovo istraživanje dokazuje da se posebno trebaju izbjegavati one s mentolom – naglašava Nicholas Vozoris iz bolnice St. Michael u Torontu, voditelj istraživanja.

Pet tisuća pušača anketirano je o zdravlju i stilu života od 2001. do 2008. godine. Čak 26 posto sudionika pušilo je cigarete s mentolom, a ostali su pušili obične cigarete. U skupini koja je pušila cigarete s mentolom 3,4 posto pretrpjelo je moždani udar u promatranom razdoblju u odnosu na 2,7 posto onih koji su pušili obične cigarete.

No zanimljiviji rezultati dobiveni su na podacima o spolu. Žene koje su pušile mentolke imale su tri puta veći rizik od moždanog udara nego one koje su pušile obične cigarete.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Meggi
Meggi
15:08 13.04.2012.

Tko uništava svoje tijelo, postaje njegov rob.

LU
luk
16:57 13.04.2012.

Svatko je rob tijela na ovaj ili onaj način.

BK
B Kosa
21:38 14.04.2012.

Americke novine su pisale prosli tjedan da u SAD 6000 konpanija apsolutno nece primiti pusace na poso u gradu St. Louisu 5 bolnica nece primiti pusace ako su zadnji 6 mjeseci pusili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije