Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDIJA

Čaša mlijeka dnevno za pamćenje

'mlijeko'
''
31.01.2012.
u 12:35

Samo jedna čaša mlijeka dnevno može poboljšati moždane funkcije, barem tako tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Maine u SAD-u

Samo jedna čaša mlijeka dnevno može poboljšati moždane funkcije, barem tako tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Maine u SAD-u. Njihova je studija otkrila da osobe koje redovito konzumiraju mlijeko imaju pet puta veće šanse za uspjeh na testovima pamćenja i moždanih funkcija od onih koji ne piju mlijeko.

Time se potiče i stariju populaciju da poveća konzumaciju mliječnih proizvoda, jer osim već dokazanog da utječu na jačanje kostiju, očito čine dobro i za pamćenje, prenosi Daily Mail.

– Činjenica je da su mliječni proizvodi dobri za organizam, naravno osim u slučajevima kada ljudima iz zdravstvenih razloga nije dopuštena konzumacija mlijeka – objasnila je voditeljica studije Merrill Elias dodavši da su s godinama utvrdili da glavni sastojci mlijeka – kalcij, proteini, vitamin D i magnezij – mogu igrati veliku ulogu u smanjenju dijabetesa i pretilosti, a sada tome mogu dodati i pozitivan utjecaj na kognitivne funkcije.

Studija objavljena u časopisu International Diary predlaže i najjednostavnije načine kako mliječne proizvode uvesti u svakodnevnu prehranu.

– Sve navedeno je dobar razlog da u prehranu uvedete mliječne proizvode. Bilo da dodajete mlijeko u kavu, popijete "milkshake" ili mlijeko ili jogurt dodajete u pahuljice za doručak. Mlijeko bez pretjeranog truda možete uvesti u svoju prehranu.

Komentara 3

K1
k1milica
13:23 31.01.2012.

slazem se s daily mailom na mudrosti da je mlijeko lako uvesti u prehranu i meso i alkohol a i cigare ,,,,,, jedino ih je tesko izbaciti....

GA
ganga
11:50 01.02.2012.

nisam primjetija da je tele pametnije od kokoši

JA
jany5
19:07 01.02.2012.

...Samo jedna čaša mlijeka dnevno može poboljšati moždane funkcije, barem tako tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Maine u SAD-u. Njihova je studija otkrila da osobe koje redovito konzumiraju mlijeko imaju pet puta veće šanse za uspjeh na testovima pamćenja i moždanih funkcija od onih koji ne piju mlijeko.... Vjerojatno je pala prodaja mlijeka u SAD-u...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije