Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIJA ŠKROBA

Čak osamdeset posto Hrvata stalno jede kruh

'unutrasnja....zgb....28.08.2002. kruh snimio: igor kralj'
''
15.01.2012.
u 10:00

Da sami peku vlastiti kruh trudi se 6,4 posto potrošača, a zanimljivo je da onih koji uopće ne konzumiraju kruh ima tek jedan posto

Kruh, namirnica koja se svakodnevno nalazi na stolovima, također ima svoje više ili manje omiljene vrste te, sudeći prema njima, tako dobiva i povjerenje kupaca. Hrvatski potrošači, prema istraživanju portala ‘Ja trgovac’ 47% ispitanika kruh kupuje u pekarnama jer im je kvalitetniji, a 45,5% u supermarketima. Više od polovice onih koji sami peku kruh tvrde kako im je bolji i jeftiniji te im je praktičnije. Kupci najčešće prepoznaju pekarski lanac Mlinar, slijede ga Klara, Pan Pek, Dubravicu, a na začelju su Klas i Kruna.

Zanimljivi su odgovori potrošača na pitanje misle li da se kvaliteta kruha i pekarskih proizvoda poboljšala s otvaranjem sve većeg broja pekarskih lanaca. Mišljenja su podijeljena jer je gotovo podjednak broj potrošača koji smatraju kako nije došlo do pomaka i da je kvaliteta ostala nepromijenjena (39,5%), kao i onih koji drže kako se kvaliteta proizvoda poboljšala (39%). Da se kvaliteta pekarskih proizvoda pogoršala, pak, smatra 17% ispitanika.

Nije tajna da Hrvati vole kruh pa ne začuđuje podatak da ovaj prehrambeni proizvod svakodnevno konzumira čak 81,8% ispitanih. Redovito, ali ne baš svaki dan kruh jede njih 13,3%, barem jednom tjedno 2,3%, a rijetko 2,8 posto ispitanika.

Ključne riječi

Komentara 67

OB
-obrisani-
08:26 16.01.2012.

Ko nestane kruha, prelazimo na kolače.....

PO
podravacc
08:19 17.01.2012.

šta je prava recesija?!?! Kad uđete u prodavaonicu kruha,prodavačica vas pita šta želite,a vi odgovorite:hvala,samo razgledavam !!!!!!!!!!!!!!

QW
qwas33333
07:46 16.01.2012.

a gde je nestao leb naših baba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije