Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Čaj od čička otrovan, svi koji su ga pili – hitno liječniku

caj
Thinkstock
01.03.2012.
u 14:51

Uprava za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja zabranila je promet i upotrebu tog čaja te je naredila povlačenje proizvoda iz maloprodaje i obavještavanje potrošača o razlozima povlačenja

Ministarstvo poljoprivrede izdalo je putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavijest da se iz prodaje povlači čaj od korijena čička. Riječ je o čaju koji pakira tvrtka Herbarium iz Pitomače, a razlog je otrov atropin koji je u njemu pronađen. Čaj nosi oznaku 034710. Hrvatski zavod za javno zdravstvo ispitao je čaj i utvrdio da sadrži atropin koji nije u sastavu čička.

Otrov se resorbira se iz probavnog trakta, a izlučuje urinom te bi konzumacija i sasvim malih količina čaja mogla dovesti do trovanja. Čaj je zabranjen, a Uprava za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja preporučuje onima koji su pili sporni čaj da se jave liječniku.

Podaci o proizvodu:  
Proizvod: Čičak korijen - Čaj od korijena čička (sastav: Bardanae radix)
Pakiranje: Prozirna nepropusna vrećica (primarna ambalaža) i kartonska kutija na kojoj se nalazi originalna oznaka na hrvatskom jeziku, neto 50 g
Rok trajanja: upotrebljivo do 07. 2012.
Šarža/Lot: 034710
Proizvođač: Herbarium d.o.o., P. Preradovića 183, Pitomača, Hrvatska

http://www.mps.hr/default.aspx?id=8566

Ključne riječi

Komentara 21

PR
propalica
16:06 01.03.2012.

pa neće im ništa biti od bunike, samo će glasati za hdz:)

M3
Miške 3
16:16 01.03.2012.

Pa svi su govorili, da u tom Ivanu Zvonimiru Čičku ima nešto otrovno.

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
07:08 03.03.2012.

Ovaj su put za sdp-ovi glasaci glasali zbog cega, chichka naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije