Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomicanje kazaljki

Britanci poručuju da više dnevnog svjetla ljude čini zdravijima

Sat
29.10.2010.
u 18:14

Mnoge kronične bolesti uzrokuje manjak fizičkog naprezanja, a bolje usklađivanje s vremenom buđenja dalo bi sat više za bavljenje fizičkom aktivnošću

Zdravlje i dobrobit ljudi u Velikoj Britaniji mogli bi se značajno unaprijediti kad bi se ljetno računanje produžilo tako da se poveća broj sati s dnevnom svjetlošću, donosi britanski The Independent. Kada se kazaljke na satovima u noći sa subote na nedjelju ne bi pomakle za sat vremena unazad, a da ih se u proljeće svejedno "potjera" jedan sat unaprijed, to bi potaknulo ljude na više aktivnosti na otvorenome, zaključuju u britanskom Medical Journalu.

 Dr. Mayer Hillman iz instituta Policy Studies kaže da mnoge kronične bolesti uzrokuje manjak fizičkog naprezanja. Jedan dodatni sat dnevnog svjetla mogao bi, stoga, pomoći i djeci i starijima pružajući im više vremena za opuštanje i aktivnosti u prirodi.

 - Osim toga, ovakvo pomicanje sata mogao bi biti učinkovit, praktičan i jednostavan način da se bolje uskladi vrijeme za buđenje s dnevnom svjetlošću - kaže dr. Mayer Hillman sa spomenutoga britanskog instituta.

Komentara 2

IV
ivicas
18:55 29.10.2010.

najbolje da zakonom ukinu noc da proleteri mogu raditi i po noci

Avatar blackula9
blackula9
10:58 30.10.2010.

ne bi pomakle za sat vremena unazad - čekaj malo pa zimi je još u 7 mrak..bez pomicanja kazaljki razdanilo bi se točno kad bi došli na posao..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije