Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNJACI

Botoksom i protiv neugodnih mrlja od znojenja

znojenje
Photos.com
03.04.2010.
u 15:56

Osim što stvara nelagodan osjećaj, znojenje je ponekad iz estetskih razloga vrlo nezgodno.

Osim što stvara nelagodan osjećaj, znojenje je ponekad iz estetskih razloga vrlo nezgodno. Problem ne predstavlja uobičajeno, već prekomjerno znojenje, neovisno o godišnjem dobu, temperaturi i ostalim vremenskim prilikama.

Dok se normalnim količinama izlučenog znoja tijelo rješava štetnih tvari i regulira temperaturu, prekomjerno znojenje (hiperhidroza) nije dobro za zdravlje organizma.

Nije samo za bore

Osim raznih antiperspiranata, te čajeva i sličnih pripravaka, onima koje muči problem prekomjernog znojenja sada je na raspolaganju i metoda koja uključuje botoks, koji se inače uglavnom spominje u sasvim drukčijem kontekstu.

- Nakon što se isključe problemi s hormonima štitnjače, osobe s prekomjernim znojenjem mogu doći na tretman botoksom. Na mjestu koje se tretira, dakle uglavnom ispod pazuha, botoks se ubrizga na 20 mjesta, a ubod je jednako onom prilikom cijepljenja - opisuje postupak estetski kirurg Duje Ostojić, dr. med.

Iako može nastati kao posljedica poremećaja rada žlijezda znojnica ili djelovanja hormona, prekomjerno znojenje mogu uzrokovati i emocionalni i psihički stresovi, a upravo to znojenje može uzrokovati dodatni stres, često zbog estetskih detalja poput vlažnih krugova na odjeći.

Poslovnjaci česti klijenti

Povrh toga, stres koji dovodi do zonjenja često se kasnije povećava upravo zbog nesigurnosti koju osobe osjećaju zbog nezgodnih krugova koji se mogu vidjeti na odjeći.

Poslovni ljudi koji često zbog pravilnika o odijevanju moraju nositi odijela bez obzira na vremenske prilike, muku muče s tim vidljivim posljedicama prekomjernog znojenja, pa su stoga česti klijenti za ovakav zahvat.

- Učinak botoksa može se osjetiti već tri dana nakon zahvata. Maksimalan učinak doseže se nakon sedam do deset dana, te traje idućih tri do pet mjeseci - iznosi dr. Ostojić koji u svojoj ordinaciji obavi četiri do pet ovakvih zahvata mjesečno. No, kako se bliži ljeto, broj obavljenih zahvata raste i do desetak.

Dok se kod nas botoks kao sredstvo spriječavanja znojenja najčešće upotrebljava za područje ispod pazuha, može se koristiti i za dlanove, te stopala.

Iako samo spominjanje botoksa izaziva oprečne reakcije, ako vas muči problem znojenja, svakako se raspitajte o mogućnostima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije