Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putevima vina

Bodrenovom ledenom vinu posebno priznanje

vino
Robert Anić/Pixsell
02.03.2013.
u 14:02

U kategoriji bijelih vina do 7 eura najbolji je Sauvignon Daruvar Badela 1862, a iznad 7 eura traminac Iločkih podruma. Kod crnih vina do 10 eura najbolji je Badelov Korlat syrah, a iznad 10 eura pobijedio je Stina plavac Jako vina.

Ledeno vino Borisa Drenškog Bodrena iz Rusnice pokraj Huma na Sutli dobitnik je, kao najbolje ocijenjeno vino, posebnog priznanja akcije Putevima vina.

Ocjenjivanje i degustacija 31 hrvatskog vina održano je u Umagu, u hotelu Sol Garden. Vina su ocjenjivana po cjenovnim razredima, u kategoriji bijelih vina do 7 eura najbolji je Sauvignon Daruvar Badela 1862, a iznad 7 eura traminac Iločkih podruma. Kod crnih vina do 10 eura najbolje je ocijenjen Badelov Korlat syrah, a iznad 10 eura, nakon doigravanja pobijedio je Stina plavac mali majstor Jako vina, ispred Plančićeva Pharos Grand Crua.

Vina je ocjenjivao međunarodni žiri. Ovu već petu, specifičnu smotru ponajboljih hrvatskih vinara i vina organizirala je udruga Mediterra, s ciljem promidžbe hrvatskih i regionalnih vina u inozemstvu i poticanja izvoza. Manifestacija je namijenjena profesionalcima, a tvrtka već ima u Poljskoj zajedničko poduzeće za uvoz naših i regionalnih vina.

Na degustaciji je predstavljen i kulen Matijevićevih iz Suze u Baranji. Domaćin Putevima vina bila je Vinarija Degrassi u Bašaniji, u kojoj su se sudionici upoznali s njihovim vrsnim vinima i atraktivnim podrumom.

>>Peti Putevi vina sutra u Umagu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije