Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava zaštita

Bi li žene trebale uvijek nositi kondom sa sobom?

Kondomi
Reuters/PIXSELL
15.04.2013.
u 14:00

Nije partnerova odgovornost zaštiti vaše zdravlje od spolno prenosivih bolesti i trudnoće...

– Koliko god mi to ne željeli priznati i bez obzira na to što je tehnologija u izradi kondoma napredovala, nema boljeg osjećaja od dodira kože na kožu. Ali stvarno, je li stres koji se javlja nakon "igre bez zaštite" stvarno potreban zbog tih nekoliko minuta koitalnog združivanja? Ne, nije. Možda vam se u tome trenutku seksualni čin bez zaštite čini vrijednim toga rizika i vjerojatno tako razmišljate kad vas preplave hormoni, ali nije tako. Je li vam to jasno? – upozorava američka trenerica za veze Laurel House svoje čitateljice, pišući za portal Galtime.

Seks bez kondoma nalik je na jedenje čokoladnog kolača ili omiljene hrane za koju znate da je loša za vas. U tom trenutku slabosti ideja o "tamanjenju" cijele posude vrlo je primamljiva, međutim, jednom kad pokleknete i pojedete kolač, požalit ćete sljedeći dan, a možda već i nakon nekoliko minuta. Vjerojatno ćete se pitati što vam je to trebalo.

House naglašava da nije samo partnerova odgovornost osigurati siguran odnos. Naravno, ako ste u ozbiljnoj, monogamnoj vezi, i oboje ste se testirali te znate koje su potencijalne posljedice nezaštićenog seksa, tada možete napraviti što želite. No odluku donesite zajednički u smirenom trenutku, a ne kad vas obuzmu strasti.

Sramite se kupnje kondoma?

Mnoge žene muškarcima prepuštaju nabavljanje zaštite jer im je neugodno kad na blagajničku traku stave kutijicu kondoma. Ako pripadate ovoj grupi, ljekarna bi mogla biti pravi izbor jer je diskrecija ipak veća. Međutim, nema ništa loše u kupnji kondoma. Ustvari, nabavljanje kondoma trebala bi biti ženska dužnost jer kondom štiti žensko zdravlje. Seks bez zaštite upravo žene dovodi do trudnoće, a ne njihova partnera...

Nositi kondom u torbi?

Biste li ga trebale ostaviti na noćnom ormariću, u kupaonici ili zagurati ispod kreveta? Što ako niste kod kuće, a raspoloženi ste za akciju? Je li onda odgovornost na partneru da ponese zaštitu? U tom slučaju nošenje kondoma u torbici najjednostavnije je rješenje. Možete ga ugurati u neki tajni pretinac toaletne torbice, novčanika ili iskoristiti praznu kutijicu od pudera da ga spremite na sigurno. Nitko drugi ne mora znati gdje ih skrivate jer to je vaš privatan život.

Dakle, kad nadvladate sramežljivost i kupite kutiju kondoma, neka budu u vašoj torbici. Svaki put kad vam je neugodno ili biste radije prakticirali odnos bez zaštite, zamislite kako ćete se osjećati dan poslije...

Postoje i neke prednosti kada sa sobom nosite svoj kondom:

1. Možete izabrati rebraste. Naravno da su malo skuplji, ali oni su dizajnirani tako da bi povećali ženin užitak. Muškarci osjećaju samo unutrašnjost gumice, pa dodatak za vaš užitak stvarno nije njihova briga.

2. Bit ćete sigurni da su kondomi propisno zbrinuti. Vjerovali ili ne, kondomi imaju rok trajanja, a mogu se i ozbiljno oštetiti ako su predugo izloženi toplini ili se "zaglave" u novčaniku godinu dana.

3. Imate kontrolu, što može biti seksi i napaljujuće. Sljedeći put kad strasti izmaknu kontroli, a partner vam kaže da nema uza sebe kondom, možete reći da ne brine jer imate jedan – za svaki slučaj, piše House.

Komentara 1

CH
CH2710
13:12 17.11.2013.

Kondom ne štiti - kako stoji u članku - samo žensko, nego i muško zdravlje, a da je užitak to "čudo" navlačiti i seksati se - to definitivno nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije