Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kataloška prodaja

Avonu u prvom kvartalu prihod porastao 14 posto

šminka
Reuters
06.05.2010.
u 11:51

Mirisi bilježe porast od 21%, dekorativna kozmetika 23%, osobna njega 11%, a njega kože 1%.

Kozmetička kuća Avon Products objavila je podatke o ukupnom prihodu u prvom ovogodišnjem kvartalu koji iznosi 2,5 milijardi dolara, što predstavlja rast od 14% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prihod od prodaje kozmetičkih proizvoda u prvom kvartalu porastao je 14 posto, i to u svim kategorijama – mirisi bilježe porast od 21%, dekorativna kozmetika 23%, osobna njega 11%, a njega kože 1%, dok je u lokalnoj valuti zabilježen porast od 7%, potaknut 14-postotnim rastom prodaje mirisa i dekorativne kozmetike te 4-postotnim rastom prodaje proizvoda za osobnu njegu. Broj aktivnih predstavnica porastao je 6% u gotovo svim regijama, a broj prodanih jedinica 3%.

– Zadovoljni smo nastavkom rasta prihoda u većini regija, podržanog stalnim ulaganjem u oglašavanje i ponudu proizvoda uz posebne popuste i motivacije, tzv. smart value. Posebno nas veseli rast prihoda u Europi – zapadna Europa te srednja i istočna Europa zajedno donose 30% prihoda, što predstavlja rast od 15% u lokalnoj valuti – rekla je Andrea Jung, predsjednica i izvršna direktorica Avona.

U regiji srednje i istočne Europe, u čijem je sastavu i Hrvatska, vidljiv je rast od 28% u odnosu na isto razdoblje prošle godine (16% u lokalnoj valuti). Broj aktivnih predstavnica i prodanih jedinica porastao je 12%. Operativna dobit povećana je 42% u odnosu na isto razdoblje 2009.

Avon je kozmetička tvrtka osnovana 1886. godine i najveća svjetska tvrtka u izravnoj prodaji kozmetike. Posluje u više od 100 zemalja svijeta i distribuira više od 600 milijuna tiskanih kataloga godišnje. Među prvima je na području razvoja novih tehnologija s više od 80 patenata, a među prvima je i prestala s testiranjem svojih proizvoda na životinjama. Učinila je mnogo i na području zaštite okoliša te osnovala vlastite fondove za borbu protiv raka dojke te obiteljskog nasilja.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mimi1
16:35 07.05.2010.

Ma, je malo sutra! Prodaja kozmetike vrtoglavo pada, pa mislim da ova izjava pada u kategoriju \"bajke\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije