Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Zbog čega je gradskoj upravi teško punih godinu dana poslati odgovor?

Zagreb
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.10.2016.
u 11:02

Godinu je dana prošlo od kada su vlasnici lunaparkova od Grada tražili, kao i svaki put do tada, dozvolu za rad. Godinu je dana prošlo od kada nisu dobili odgovor. Ni potvrdu, ni odbijenicu. Ni da, ni ne. Grad je punih 365 dana vlasnike lunaparkova ignorirao, a njima je za to vrijeme rad bio onemogućen. Ni novinari koji su pokušali dobiti informacije o problemu nisu imali više sreće. Osam mjeseci prošlo je od kada smo od Grada zatražili objašnjenje hoće li lunaparkovi u Zagrebu smjeti raditi ili ne i zašto. Nakon puna 243 dana, odgovor i dalje nismo dobili, unatoč tome što smo više puta zvali Službu za informiranje Grada i tražili odgovor.

Za to se vrijeme šuškalo zašto je pukla ljubav između Grada i vlasnika lunaparkova, u igri je bilo više varijanata, a onda je prošli tjedan gradonačelnik Bandić prelomio raspravu kada se konačno oglasio i javno poručio: “Dok sam ja ovdje, lunaparkovi neće u grad”. Pretpostavljalo se i prije da će priča završiti negativno za vlasnike lunaparkova. Komunalni redari su im, naime, to više puta jasno poručili. Navodno je u lipnju u tišini promijenjen pravilnik kojim je odlučeno da samo gradonačelnik može dati dozvolu, i to na kraće vrijeme procijeni li da je to u javnom interesu. A jasno je rekao da lunaparkovi, po njegovu mišljenju, to nisu.

Navodno, u tišini, ispod stola..., tako se najbolje može opisati način kako su lunaparkovi potjerani iz Zagreba. I ne upuštajući se u problematiku jesu li potrebni ili nisu, jesu li estetski lijepi ili nisu i je li Grad u ovom slučaju u pravu ili ne, činjenica je da su gradske službe u ovom slučaju potpuno podbacile u komunikaciji s građanima. Jer vlasnici lunaparkova od samog početka drame ponavljaju samo da žele da im se netko u Gradu javi i objasni situaciju. I lijepo je da Grad brine o estetici i sigurnosti u Zagrebu, kamo sreće da nadležne službe uskoro počnu misliti i na to da im komunikacija s građanima bude civilizirana. •

Komentara 9

LR
ludjacki_razuman
14:37 26.10.2016.

Dovoljno je pogledati moj.zagreb.hr, službeni portal za komunikaciju s građanima - kojeg je Grad o našem tročku platio preko milijun kuna! - na kojoj i najjednostavnije prijave problema tavore mjesecima i godinama bez odgovora, a da ne spominjemo da nisu riješene. Ekipu s Radićevog trga trebalo bi rastjerati po kratkom postupku samo zbog načina komunikacije s građanima, čak i da je Zagreb u procvatu, u naponu snage. Ovako, kad je povrh toga grad prezaduženi, zapušteni poligon za iživljavanje megalomanskih fantazija svog samoproglašenog gazde, razrješenje je slaba, ali potrebna utjeha, a nešto više će možda ponuditi DORH i pravosuđe, premda nam do sada nisu dali previše razloga za nadanje pravdi (Sanader, Horvatinčić, Bandić, Kalmeta itd.).

Avatar think pink
think pink
20:12 26.10.2016.

to je bandićeva prćija... i tako se ponašaju - kao u zadnjoj vuko.ebini

RP
rpzagreb
22:26 26.10.2016.

Ne postoji niti gradska uprava niti skupština grada jer o svemu odlučuje netko tko sebe naziva u trećem licu, koji nikome nije odgovoran, radi što mu se prohtije i sumanuto troši naš novac bez trunke odgovornosti i smisla. Grad je pretvoren u palanku i privatnu plemensku zajednicu samo odabranih pojedinaca i grupa. Zbog kulturnog, društvenog i civilizacijskog napretka moramo vjerovati i djelovati da se taj mentalni teror zaustavi i prekine na slijedećim izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije