Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Zar je moguće da glavni trg najljepšeg Adventa u Europi još nema isplaniran doček Nove godine?

Nova godina
Foto: Borna Filić/PIXSELL
22.12.2016.
u 15:28

Ostali se gradovi trude privući što više gostiju atraktivnim imenima, a za nastupe najvećih zvijezda nije problem ni dublje posegnuti u džep.

Gibonni u Rijeci, Jelena Rozga na Rabu, Petar Grašo na splitskoj rivi, Tony Cetinski u Rovinju, Massimo u Šibeniku, Jole i Doris Dragović u Dubrovniku... A u Zagrebu? To je pitanje ove godine, čini se, ostalo bez odgovora jer iako brojimo manje od 10 dana do najluđe noći u godini, tko će na glavnom trgu zabavljati Zagrepčane i njihove goste još se – ne zna. Jednako kao što se ne zna razlog zbog kojeg Koncertna direkcija Zagreb, koja odlučuje o odabiru izvođača, još nije objavila tu informaciju. Ili je moguće da izviđač još nije odabran?

Osim ako nije riječ o jako lošoj šali, onda se radi o jako velikom propustu. Zna se, naime, koliko su dočeci na otvorenom popularni među Hrvatima. Deseci tisuća građana tako čeka Novu godinu i upravo se zato gradovi trude privući što više gostiju atraktivnim imenima, a za nastupe najvećih zvijezda nije problem ni dublje posegnuti u džep. Iznosi se penju i do 40.000 eura, a gradovi svoje adute objavljuju već u listopadu, kako bi ih stigli uvrstiti u turističke vodiče i ponude. I dok je lani u studenom objavljeno da će u Zagrebu pjevati Nina Badrić, metropoli ove godine ni u drugoj polovici prosinca, čini se, ne gori pod petama.

Na službenoj stranici Adventa u Zagrebu mogu se pronaći baš sve informacije, kako i doliči najboljoj adventskoj destinaciji u Europi. Osim tura, savjeta, gastrovodiča, preporuka, tu je i popis lokacija na kojima se priprema proslava Nove godine. Može se naći ponuda kafića, klubova, hotela, pa čak i tko će svirati na otvorenom. Zna se da grupa Connect dolazi ispred MSU-a, DJ Frx u Design District u Martićevu, a Eddy Ramich & Rainer Trüby na Europski trg. Jedino prostor gdje bi trebalo pisati tko dolazi na glavni trg zjapi prazan. To ostaje misterij kao što je misterij zašto je to misterij. Misterij koji se mora riješiti što prije i koji se ne smije ponoviti. Glavni trg najljepšeg adventa u Europi mora biti top lokacija, a ne “opcija za svaki slučaj ako sve drugo propadne, pa nema ništa bolje“. A trenutačno je sve bolje od ničega.•

Ključne riječi

Komentara 11

GU
gulogulotasmania
01:37 23.12.2016.

Nova godina je obična krava. Svi joj se vesele, obećava stalno nekaj dobro, a na kraju niš od nje. Zato ja slavim samo Božić.

DA
daniloobradoviic
11:46 23.12.2016.

Zagreb je predivan grad ,Od srca pozdrav svim Zagrebcancima iz Kragujevca

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:22 22.12.2016.

Hm, otkad su ovi iz Prljavog kazališta odustali od koncerata na Trgu, jer im Bandić uvijek nešto apciga od dogovorene cijene gaže, svi ostali su se isto opametili. Tako da će izgleda drug Miki otpjevati svoj labuđi pjev na dočeku Nove godine i otići u povijest kao i legendarni šatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije