Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večer Sinjana

Zagrebački Sinjani prisjetili se rodnog kraja u koji će poslati i novčanu pomoć

klub sinjana
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/7
29.11.2015.
u 10:30

Okupjene je pjesmom zabavljao rođeni Sinjanin Dražen Žanko, a među uzvanicima su bili i gradonačelnik Milan Bandić te Kristina Križanac, vršiteljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja

Brojni Sinjani u društvu prijatelja iz ostalog dijela Cetinskog kraja ali i cijele Hrvatske okupili su se sinoć na tradicionalnoj zavičajno-humanitarnoj večeri u hotelu The Westin. Ovogodišnje ukapljanje tim je značajnije jer je posvećeno 300.-toj obljetnici SInjskoj alci.

Uz domaćina druženja Ivana Botu okupile su se gotovo sve generacije Sinjana, a druženje nisu propustili ni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te  Kristina Križanac, vršiteljica dužnosti gradonačelnika Grada Sinja.

- Drago mi je da vas vidim u ovako velikom broju i želim vam još puno obljetnica - kazao je Bandić prisjetivši se i svog kolege, prijatelja, gradonačelnika SInja Ivice Glavana koji je preminuo u srpnju ove godine. 

Pozdrave iz rodnog kraja Sinjanima 'na privremenom radu u Zagrebu' donijela je Križanac istaknuvši da je cijela ova godina u Cetinskom kraju veliki jubilej, 300.-ta obljetnica Sinjske alke i digniteta tog kraja ali i cijelog naroda. 

Sinjani su se na simboličan način odužili i Mariji Šabić, svojoj SInjanki koja je od početka osnivanja kluba Sinjana u Zagrebu sudjelovala u organizaciji druženja čime je održavalana okupu i nove i stare doseljenike što nije uvijek bilo ni lako.

Čelnik Kluba Ivan Bota kazao je da su klub osnovali studenti još 1956. godine i da je s vremenom prerastao i u okupljalište svih generacija.

- OKupljamo se da se podružimo ali uvijek imamo i humanitarnu akciju. Ove godine novac od večere dat ćemo Caritasu u SInju kako bi oni pomogli onima u potrebi u ove božićne dane - kazao je Bota. 

Okupjene je pjesmom zabavljao rođeni Sinjanin Dražen Žanko, a među uzvanicima su bili i novoizabrani saborski zastupnici MOST-a Ivan Lovrinović i Miro Bulj, Andrej Plenkovi, zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu, Ivica Kostović, ravnatelj Instituta za mozak, šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, Zvonko Kusić, ravnatelj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i brojni drugi.

Komentara 5

AG
attila.goncz.10
20:12 29.11.2015.

A di je zoki

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
18:41 29.11.2015.

Hm, ravnatelj instituta za mozak! Pa mogao je nešto i raditi. Jadno, iako cijenim nostalgiju za rodnim krajem, u koji se nitko ne vrača, ali ulaznice ostalim nostalgičarima uredno naplaćuje. Tko voli nek izvoli. Bedaka su pune ceste, samo treba voziti sporije i ubrati ih.

SU
SUBARU
11:41 30.11.2015.

A kaj je i purger Batman bil tu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije