Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisan natječaj

Za advent osvijetlit će četiri donjogradska skrivena dvorišta

advent
Foto: Robert Anić/PIXSELL
23.10.2015.
u 07:43

Krajnji cilj projekta je obnoviti neiskorištene prostore grada te ih približiti javnosti putem privremenih manifestacija koje bi zaživjele tijekom adventa

Kako bi oživjeli dvorišta i skrivene prolaze tijekom adventa, u sklopu studentskog projekta Adventski kalendar raspisan je natječaj za svjetlosne instalacije unutar dvorišta blokova Donjeg grada.

Autore su pozvali da se radovima natječu u realizaciji izložbe "A gdje je svjetlo?", koja će biti realizirana u prosincu u dvorištu Ilice 69. To je jedno od četiriju dvorišta koja će se otvarati svaki vikend.

Tim uime Društva arhitekata Zagreba broji 40-ak studenata, a projekt razvijaju u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Rok je 5. studeni, prijave se šalju na agdjejesvjetlo@gmail.com.

Krajnji cilj projekta je obnoviti neiskorištene prostore grada te ih približiti javnosti putem privremenih manifestacija koje bi zaživjele tijekom adventa. Izložbom "A gdje je svjetlo?" uveo bi se element svjetla kao nove vrijednosti koju dvorišta ili bilo koji drugi zapušteni prostor mogu poprimiti. Ideja natječaja je potaknuti zainteresirane pojedince da svojim doprinosom potaknu javnost u prihvaćanju i doživljavanju do tad neprimijećenih dijelova grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije