Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održan prvi bazaar vjenčanica u Hrvatskoj

Za 1800 kuna možete se vjenčati u haljini Eowyn iz Gospodara prstenova

21.01.2017., Zagreb - U hodnicima koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog odrzan je sajam Dani vjencanja. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
23.01.2017.
u 12:03

U Koncertnoj dvorani Lisinski moglo se pronaći baš sve za “najvažniji dan u životu”, od sale, benda i fotografa do prstenja, dekoracija i kolača, a ipak je najveći hit bio nesvakidašnji “bazaar”.

Dizajnerske vjenčanice Budoir i eNVy room, zatim nešto jednostavnije i tradicionalnije haljine, ali i neke egzotične stigle iz daleke Indije, pa čak i iz – Međuzemlja. Na prvom bazaru vjenčanica, ‘wedding bazaar’ u Hrvatskoj našla se tako i haljina šivana prema onoj kakvu je nosila Eowyn u Gospodaru prstenova, a stajala je 1800 kuna. Wedding bazaar je održan u sklopu Dana vjenčanja, na koji su prošlog vikenda pohrlili mnogi koji će uskoro izreći sudbonosno “da”.

Od 500 do 10.000 kuna

U Koncertnoj dvorani Lisinski moglo se pronaći baš sve za “najvažniji dan u životu”, od sale, benda i fotografa do prstenja, dekoracija i kolača, a ipak je najveći hit bio nesvakidašnji “bazaar”. Žene koje su već prošetale do oltara u svojoj haljini iz snova tamo su ih prodavale budućim mladenkama. Cijene su se kretale od 500 do 10.000 kuna, a među 50-ak haljina onu je pravu za sebe pokušala pronaći i Dina Pavković.

– Tražim neku jednostavniju, čipkastu haljinu koja će pratiti moju liniju tijela i lijepo padati – rekla je 25-godišnja Zagrepčanka koja će sa svojim izabranikom u bračnu luku uploviti u kolovozu. Dok je sa sestrom Marijom razgledavala haljine, objasnila nam je kako ju je novi koncept prodaje oduševio baš zato što je omogućio neobvezno razgledavanje i isprobavanje raznih haljina najrazličitijih stilova. Uz svaku je bila označena cijena i kontakt vlasnice kako bi ih se moglo nazvati, a većina je ostavila i napomenu da su spremne “na dogovor” o cijeni.

– Nismo imali nikakva očekivanja kada smo krenuli u projekt, samo smo na društvenim mrežama oglasili da želimo organizirati prodaju rabljenih vjenčanica jer znamo da je second hand sve popularniji. Veoma brzo počele su se javljati žene i svaki smo dan imali sve više i više haljina – rekao je Domagoj Žulj, jedan od organizatora, te objasnio kako mnoge žene prije vjenčanja radije kupe haljinu umjesto da je unajme pa ubrzo shvate da im više ne treba, a nekoliko tisuća kuna od prodaje uvijek dobro dođe.

Crvene haljine i umjetne torte

Za sve mladenke koje nisu pronašle odgovarajuću rabljenu haljinu na sajmu su svoje kreacije izložili i saloni vjenčanica. I dok ih je na wedding bazaaru većina bila bijela, mogle suse naći i crvene, tirkizne, pa čak i crne. Dizajneri su poručili kako “danas više nema pravila”, a novi su se trendovi mogli uočiti i kod ostalih izlagača. Tako je vizažistica Tajana Grgeca Otročak objasnila da su mladenkama danas najvažnije golewe trepavice, a slastičari su poručili da više nisu “in” obični kolači, već oni u čašicama, slatke lizalice i umjetne torte.

Ključne riječi

Komentara 4

VI
Vito
08:52 24.01.2017.

Za 1800 kuna možete se vjenčati u haljini :::::::::::::::::::::::: Možete se vjenčati i bez haljine, u jeftinijim hlačama. _____________________ Stvarno se nekom želi isprati mozak ovakvim člancima, a da nigdje nije objavljeno da je to čista propagandna poruka, a što je zakonom o zaštiti potrošaća i zakonom o promidžbi jasno određeno - svako oglašavanje u medijima mora biti najavljeno ______________- Ovdje nisam vidio nigdje natpis - plaćeni oglas.

VI
Vito
08:46 24.01.2017.

bazzar nekretnine --- bazzar parfemi ---- hd bazaar ---- web shop ---- bazzar.hr forum ---- bazzar igracke ---- bazaar online shop ---- bazar shop ---- bazar second hand _____________________ Iz rječnika stranih riječi: bazzar = velika trgovačka kuća u kojojj se prodaje jeftina roba, igračke, konfekcija, svakodnevna roba; orijentalni robni sajam- pazar. _____________ Iz rječnika nepotrebnih tuđica --- orijentalni robni sajam, pokrivena tržnica; sitničarija; trgovina jeftine robe _________________ Židovka koja se služi turski rječnikom. _________________ I sad nek mi netko napiše da to nije moderna Hrvatska, a nikog ne smeta što se hrvatskim jezikom rijetki koriste i to u službenom i javnom životu.

VI
Vito
08:47 24.01.2017.

I zbog pisanja istine ponovo će mi u "demokratskoj" Hrvatskoj zabraniti pisanje na dva dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije