Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki spektakl 3.6.

Uz maestra Meštrovića vježbaju za Cirkus vrtićus: Bit će super

24.05.2016., Zagreb, Djecji vrtic Iskrica - Priprema djece za priredbu Cirkus vrticus koja ce se odrzati u Lisinskom. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
31.05.2016.
u 15:15

S vrhunskim glazbenim umjetnikom vrtićanci pripremaju nastup u Lisinskom, zajedno s Triko Cirkus Teatrom. Predstavit će se i Crveni nosovi i dječji zbor Kikići

Svi koji barem povremeno prate rad pijanista i kompozitora Mateja Meštrovića znaju da uz umjetnički doživljaj dobivaju dozu igre, mjesečnog optimizma i dašak cirkusa. Stoga je Meštrović savršen odabir za prvi susret s glazbom i pozornicom, a ideja je projekta Cirkus vrtićus upravo omogućiti djeci susret i rad s vrhunskim umjetnicima.

– Sjećam se da je u vrijeme kada je moja generacija išla u vrtić klasična glazba interpretirana na neozbiljan način, češće je nego danas bila dio uobičajene kulise odrastanja. U toj ranoj dobi, glazbi se pristupalo s planom jer odavno se zna koliko je ona važna za kompletan razvoj djeteta. Danas, nažalost, takvog cjelovitog pristupa gotovo nema i ovo je naš pokušaj da djeci darujemo nešto vrijedno – kaže Meštrović.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uz njega, u projektu sudjeluje i Triko Cirkus Teatar na čelu s Ivom Peter pa je glazba protekla dva mjeseca djeci iz pet zagrebačkih vrtića uistinu postala sinonim za igru i svladavanje novih vještina. A što su naučili mališani iz vrtića Krijesnice, Jabuka, Iskrica, Jarun i Leptir pokazat će već u petak, 3. lipnja, na velikoj pozornici KD Vatroslav Lisinski.

Uz red dječjih pjesmica izvedenih uživo te prezentaciju cirkuskih vještina, u programu će sudjelovati i osnovnoškolke na svili, Crveni nosovi, dječji zbor Kikići, a publika će moći uživati i u zvukovima koje proizvode boce. Većini malih cirkusanata bit će to svojevrsni oproštaj od vrtića, a cirkuskom Meštru najljepša uvertira u novi spektakl, Vivaldijeva Četiri godišnja doba na čak tri klavira, koja će publiku na Dubrovačkim ljetnim igrama zasigurno podignuti na noge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije