Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetni gastrovodič

Top 5 mjesta za sladoled: nude plavi sir, mrkvu s keksima, lavandu...

Sladoled od ruzinih latica u slasticarnici Orijent
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
26.08.2016.
u 12:00

Iako je ljeto na izmaku, izabrali smo 5 slastičarnica u Zagrebu gdje ćete i dalje moći uživati u ovoj ledenoj poslastici.

Sladoled svakoga asocira na nešto ugodno: na ljeto, more, sunce, djetinjstvo, osvježenje... Možda će se netko sjetiti i novčanice od sto kuna koju bi nam djed ili baka skrivećki ubacili u džep uz riječi: “Ovo ti je za sladoled”. Ukusnom kuglicom sladoleda mnogi se rado zaslade iako je ljeto već na izmaku. Zato smo izabrali pet slastičarnica u Zagrebu u kojima će vas ove ledene poslastice oduševiti. Ponuda je više nego raznovrsna, pa osim okusa vanilije i čokolade možete izabrati i onaj od korijandera, mrkve s keksom i bademima, bundeve s bučinim uljem te čokolade s cimetom ili pak mentom. Vegani također mogu pronaći sladoled za sebe u slastičarnici Medenko, u kojoj je, umjesto od mlijeka i jaja, pripremljen od bademova mlijeka i indijskih oraščića. Treba samo izabrati svoj najdraži okus i – neka uživanje počne...•

Oranž

Osim širokog asortimana kolača, torti i biranog vina, cijele godine nude 20 vrsta sladoleda domaće proizvodnje. Preporučuju ferrero rocher ili raffaelo, u kojima ćete osjetiti usitnjene komadiće. Kuglica sladoleda devet je kuna, a kušati ga možete u Ilici 7.

Orijent

Ova slastičarnica svojom ponudom mami posjetitelje iz centra čak do Maksimirske 34. Odlučite li se za kuglicu Pozdrava s juga, uživat ćete u okusu limuna, lavande i meda, a možete izabrati i crni sezam te bundevu s bučinim uljem. Cijena je osam kuna.

Chocolat 041

U Chocolatu 041 specijalizirali su se za čokoladne okuse pa ćete se oduševiti onima s dodatkom cimeta ili mente. Nećete pogriješiti ni ako odaberete pistaciju s komadićima ili cheesecake. Nalaze se u Masarykovoj 25, a za kuglicu je potrebno izdvojiti deset kuna.

Millenium

Količina ljudi koji uzimaju sladoled u Bogovićevoj 7 jamči svježu ponudu. Baza je mliječni, krem, voćni ili “light” sladoled od jogurta. Okusi orea i pistacije s komadićima badema najpopularniji su, a po cijeni od deset kuna dobit ćete ne kuglicu, nego kuglu sladoleda.

Medenko

Slastičarnica koja je dobro poznata stanovnicima Samobora sada je svoja vrata otvorila i na zagrebačkoj adresi, u Ulici Jurja Žerjavića 7/2. Plavi sir, mrkva s keksom i bademima ili piskavica s curriranim oraščićima mogu se probati po cijeni od devet kuna, a veganski sladoled za 12.

Komentara 1

Avatar el.danchi
el.danchi
13:51 27.08.2016.

Vincek je namjerno izostavljen ili novinar nema pojma o Zagrebu? Kuglicu platiti 10 kn??? U Beču nije toliko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije