Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čigrin let

Svaki petak djeca s Downom marljivo treniraju

25.04.2016., Zagreb - Djeca s Down sindromom vjezbaju koordinaciju pokreta i stabilnost u maloj dvorani TKD kluba Cigra u Bleiwasovoj ulici. Vecernji list pokrenuo je akciju skupljanja sredstava za opremanje vece dvorane.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/6
28.04.2016.
u 15:00

U akciji Večernjega lista i HEP-a dobit će adekvatne sprave kako se više ne bi morali koristiti onima izrađenima od cijevi za vodu

Vrijedno su trenirali pet mjeseci, a u subotu će u Domu sportova pokazati što su naučili. A pita li se roditelje, njihovi mališani napredovali su i više nego što je itko očekivao te postali pravi te-kvon-do majstori.

U sklopu besplatnog programa za djecu s posebnim potrebama Čigrin let u dvorani u Bleiweisovoj djeca sa svim oblicima motoričkih poremećaja mogu se baviti sportom, i to na način da se ne moraju prilagođavati nečijem programu, već je trening prilagođen upravo njima.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

– Kod nas vježbati mogu sva djeca s posebnim potrebama, a za formiranje grupe zasad ih je dovoljno samo kad je riječ o sindromu Down – objasnio je doktor Danijel Bursać, koji je i pokrenuo Čigrin let. Njegov tim čine liječnici, fizioterapeuti i psihoterapeuti kako bi se što bolje pratila motorika i psihofizičko stanje djeteta.

Svrha samog treninga, dodao je Bursać, nisu samo što bolji sportski rezultati, već ponajprije pomoć u svakodnevnom životu, odnosno u razvijanju lokomotornog sustava.

– Svaki se petak trenira i, da budem iskrena, na početku smo mislili kako će većina roditelja odustati jer to su djeca od tri do sedam godina i jednostavno ne mogu ostati dugo koncentrirana. Ali koliko su oni privrženi svom treneru i koliko ga slušaju i napreduju, vidjet ćete u subotu – rekla je Natalija Belošević, predsjednica zagrebačke Udruge za sindrom Down, te dodala kako se nada da će djeca s posebnim potrebama odsad sudjelovati i na ostalim turnirima Čigrina leta, zajedno s djecom koja se i dulje od njih bave sportom.

A da se upravo to omogući, pomoći će i Večernji list, koji će u suradnji s HEP-om opremiti dvoranu za trening Čigrina leta adekvatnim spravama kako djeca više ne bi morala vježbati na onim improviziranim, napravljenima od cijevi za vodu.

>>Pomažemo opremiti Čigrin let

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije