Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Razlog Kosorova odlaska nisu odluke koje štete gradu

Darinko Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.05.2016.
u 17:00

Sve štetne Bandićeve odluke na dnevni red Skupštine dosad je stavljao D. Koso

Odlazim s osmijehom, kazao je Darinko Kosor pa svoj mandat šefa Gradske skupštine, godinu dana prije izbora, zaključio ostavkom.

Digao je Kosor ruke i u maniri posrnule Pepeljuge otrčao sa zabave s koje se dostojanstveno, da je tako zaista želio, trebao maknuti u ponoć, ali još prije nekoliko mjeseci – kada je uhićen gradonačelnik Bandić, no ipak nije.

To mu se razdoblje svidjelo, u tome metežu Bandićeva uhićenja uhvatio je djelić izvršne vlasti pa mu se ostavka nije činila logičnom. Sada predsjednik Kosor kaže: “Donose se štetne odluke za Grad, ja to više ne mogu kontrolirati”. Pa valjda odlazi jer konci više nisu u njegovim rukama. Kaže i da odlazi zbog skupih automobila, nedonošenja GUP-a, uhićenja Šostara i najave novih uhićenja u Gradu Zagrebu...

A sav taj rečenični niz opravdanja samo na prvu zvuči logično, čak politički izuzetno korektno, a na drugo čitanje, ono važnije, doslovce “škaklja” intelekt Zagrepčana. Kosor je tako dajući ostavku, i to na sjednici o održivu gospodarenju otpadom, koji je strateški problem grada, gurajući na tako važnoj raspravi svoju taštinu ispred interesa građana, zapravo priznao koliko je politika u kojoj je sudjelovao nanosila štete gradu.

Naime, da bi skupštinari izglasali “štetne” odluke, gradonačelnik Bandić ih najprije predloži, a potom ih Kosor uvrštava u dnevni red sjednice Skupštine... I tako prvim potezom omogućava njihovo donošenje. Zašto je Kosora tako jako uzdrmalo uhićenje Zvonimira Šostara, ali ga nisu na vrijeme uzdrmala uhićenja gradonačelnika, nekoliko gradskih pročelnika, i silne afere koje su se otvarale? Zašto tek sada shvaća da se Bandić vozi u skupim automobilima?

Zašto tek nakon pet mjeseci priznaje da proračun koji je dao Bandić, a HDZ podržao, nije dobar? To su pitanja na koja nije odgovorio. Zašto nije otišao kada su ga na ostavku pozivale druge stranke? Odlazi s osmijehom, kaže, ali zbog njegova odlaska najglasnije se smiju Bandić i oporba. Kosor za njih nikad nije bio prihvatljiv šef Gradske skupštine.

Komentara 5

RI
rikavac
19:47 04.05.2016.

haha izgleda da je mis poceo bjezat u rupu ili je nacuo da ce i njemu Dorh i Uskok pokucat na vrata.

DU
Deleted user
21:45 04.05.2016.

skojevac poznat po prodaji stana u gajevoj sa kolegom udbašem stipićem sa hrvacke dalekovidnice,pljuc..

SA
sanjaaa0801
22:38 04.05.2016.

Zadnji sekretar socijalisticke omladine neka najprije objasni kako je njemu pogodovao gup kad se domogao vile na Tuskancu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije