Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo lice grada

Ovakve će vas ulice dočekati kada se vratite u Zagreb s godišnjeg odmora

18.07.2016., Zagreb - Gradske prometnice koje su do sada obnovljene u ovoj sezone, Drziceva. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
22.07.2016.
u 16:30

Do 25. srpnja trajat će sanacija Vukovarske, od Hrvatske bratske zajednice do Držićeve. Od 1. kolovoza obnavljat će se Dugoselska cesta.

Nije pogrešna, samo je nova – mantrat će pri povratku s godišnjeg ovog ljeta Zagrepčani kad skrenu u vlastitu ulicu i ugledaju je u novom ruhu. Vukovarska, Držićeva, Petrova i Bukovačka već blistaju, a večeras će se otvoriti i Branimirova od Heinzelove do Zavrtnice te će konačno stanovnici istoka grada do samog centra moći u samo nekoliko minuta.

– Bilo je vrijeme već za puni profil. Sve su obnovili, iscrtali, sad samo čekamo da se njome pusti promet – komentirali su vozači na dijelu Branimirove kod Zavrtnice, gdje su djelatnici Zrinjevca sadili travu i cvijeće. Lijepa cesta, mora biti i lijep okoliš, drže se toga iz Grada, pa su “popravljali” i zelenilo na Vukovarskoj, čiji je dio još uvijek zatvoren.

– Do 25. srpnja trajat će sanacija južnog kolnika Vukovarske, od Hrvatske bratske zajednice do Držićeve – obavijestili su iz Zagrebačkih cesta u kojima, tijekom kolovoza, planiraju obnovu još tridesetak manjih ulica u gradu. Baš kao i na spomenutim “žilama kucavicama” grada, radit će se uglavnom o “kozmetičkim” radovima, odnosno stavljat će se novi sloj asfalta te crtati horizontalna signalizacija. Veći radovi očekuju se još na dijelu Radničke, gdje je danas počela gradnja nadvožnjaka, te na Dugoselskoj cesti, koja će do 1. kolovoza, na dijelu od okretišta autobusa Sesvetski Kraljevec prema istoku, biti zatvorena za sav promet. Izazvat će to probleme stanovnicima Dugog Sela koji na posao dolaze u Zagreb, ali, priznali su, cesta odavno vapi za obnovom, pa će rado žrtvovati tjedan dana obilaznog puta.•

Ključne riječi

Komentara 4

HR
Hrabraja
01:55 23.07.2016.

Dzaba vam ulice s 4trake kad nisu uskladeni semafori. Holding bojna

GD
goran.durinic
08:03 23.07.2016.

Ma to su samo korekcije tih ulica. Novo ruho i ništa više. U Zagrebu ima puno većih problema nego te ulice.

MI
MikiPrdekana
10:15 29.07.2016.

Bandic 10 godina spaja 300m Branimirove i s time se hvali na sva zvona. Cega se pametan srami, buda.. se ponosi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije