Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još danas na trgu

Otočani: Sajam prekratko traje, uskoro u Zagrebu otvaramo dućan

27.04.2016., Zagreb - Prestiznu oznaku Hrvatski otocni proizvod nosi vise od 600 proizvoda s 219 otoka. U srcu Zagreba na Trgu bana Josipa Jelacica odrzava se Sajam otocnih proizvoda na kojem se nudi samo najbolje s hrvatskih otoka od maslinovog ulja, sir
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
28.04.2016.
u 13:00

Vlasnici OPG-ova s hrvatskih otoka predstavljaju svoje delicije na glavnom zagrebačkom trgu - sirevi, vina, maslinova ulja, džemovi, prirodna kozmetika...

Još danas Zagrepčani mogu uživati u pravim otočnim delicijama koje su vlasnici OPG-ova s otoka proteklih dana izlagali na glavnom zagrebačkom trgu u sklopu Sajma otočnih proizvoda. Vrhunski sirevi, pitka vina, maslinovo ulje, razne vrste džemova i prirodna kozmetika samo su dio bogate ponude vrijednih otočana koji su ovim sajmom pokazali da ne rade samo dok traje turistička sezona.

Nedjeljka Jurin iz Kučišta s Pelješca posvetila se prirodnoj kozmetici. Proizvodi kreme za ljepotu, ali i za ublažavanje i liječenje raznih tegoba, kao što su bronhitis, psorijaza i vitiligo. Razlog zbog kojeg je došla na sajam u Zagreb, objašnjava i činjenicom da su njezini proizvodi najtraženiji u velikim gradovima.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

– Ljudi se sve više okreću prirodi, pa su zato naši kozmetički proizvodi i ljekovite kreme sve više traženi – dodaje Nedjeljka.

Paški je sir odavno poznat. Zato je i gradonačelnik Milan Bandić prvo svratio do štanda sirane Gligora, gdje je kupio četiri sira. Na Trgu se nudi i sir od kozjeg mlijeka obitelji Žampera.

– Moja se obitelj već 20 godina na Dugom otoku bavi proizvodnjom sira. Kilogram stoji između 120 i 170 kuna. Kupci se ne žale na cijenu jer su svjesni da kvalitetu treba platiti – kaže Petra Žampera, nasljednica obiteljskog biznisa sa sirom.

Ivanka Jović Mardešić s Visa na zagrebačkom je sajmu već 9. godinu zaredom. Nudi džemove od kupina i smokava, arancine od limuna i voćne likere koji idu kao halva. – Žao mi je što sajam traje kratko – kaže Ivanka, koja će uskoro otvoriti dućan u Zagrebu.

Komentara 1

Avatar Dr Evil
Dr Evil
14:56 28.04.2016.

konačno završava dernek na Jelačić placu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije