Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi lokal Horvatinčića

Nude cušpajz i grah, ali i kozice s ušća Neretve

Novi restoran obitelji Horvatiničić na Cvjetnom trgu
01.12.2016.
u 12:28

Nastojali su, kažu, napraviti mjesto u kojemu će se moći kvalitetno jesti, no za pristojnu cijenu

Ponad ulaza u Centar Cvjetni ugledat ćete jednu poznatu siluetu. Odmah do nje vidjet ćete i slova koja oblikuju naslov jedne od najpoznatijih pjesama svih vremena. Riječ je o memorabiliji koja označava “My Way”, lokal na tri etaže vlasnika Tome Horvatinčića i obitelji koji je jučer službeno otvoren.

Stigao bollito

Kako je rekao predstavnik toga novog gastronomskog odredišta Krešimir Horvatinčić, na tri etaže raspoređeno je ukupno 400 mjesta. Interijer je osmislio talijanski arhitekt Walter Gober, a ponuda se oslanja na domaću kuhinju čiji su sastojci podrijetlom s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te je dopunjavaju međunarodni “bestseleri”.

Tako će se na terasi, da, istoj onoj koja je nedavno bila temom medijskih napisa jer ima drveni podest, a nastala je nakon što nisu uspjeli dignuti metalnu konstrukciju na Cvjetnom trgu, nuditi kolači, sladoledi, kava brenda Vergnano, ali i sendviči, sirevi te drniški, istarski i pršuti San Daniele i Pata Negra Bellota. Osim toga, Zagrepčani će prvi put moći probati i bollito, vrstu talijanskog kuhanog mesa.

Na prvom se katu nude mjesta u cafeu, dok je na drugom restoran s dnevnom ponudom domaćih jela, među kojima su i ona tradicijska poput cušpajza, kelja s faširancima, graha s kobasicama ili telećeg pečenja s krumpirom. Može se birati i između mesnog i ribljeg carpaccia, kozica s ušća Neretve, ali i koljenice mladog vepra.

O svemu tome brine se čak 65 ljudi, a o hrani glavni kuhar Ante Valenteković.

Ispod 100 kn, a i puno više

– Nastojali smo napraviti mjesto u kojem ćete moći kvalitetno jesti, uživati u pravim delicijama, a da to ipak bude za pristojnu cijenu. Ručak ovdje može biti i ispod stotinu kuna, kao što može biti i za puno više od toga. 
Mislimo da smo doista napravili mjesto za svakoga, a treba istaknuti i osobnu uslugu za svakog gosta, što nećete tako često pronaći – kazao je Krešimir Horvatinčić.     

Komentara 5

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
12:49 01.12.2016.

da je zabadava hrana tu zasel nebi i zanimljivo pise u clanku horvatincic i obitelj ?

TR
Trnjanec
12:40 01.12.2016.

Bojkotiram.

FT
feel_the_coruption
16:36 01.12.2016.

Prije bi se samoubio nekoliko puta, nego ušao u lokal tog ubojice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije