Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačke hit tetovaže

Leptiri su out, hoću katedralu!

24.09.2016.
u 13:16

Uglavnom je riječ o osobama koje su rođene u Zagrebu, a često i onima koji žive vani pa žele podsjetnik na rodni grad.

Gradski grb na ramenu, Kamenita vrata na podlaktici, katedrala na nozi, ban Jelačić na lopatici, uspinjača na rebrima ili pak panorama cijelog Zagreba na leđima. Poznati gradski motivi sve se češće mogu vidjeti i kao tetovaže na raznim dijelovima tijela.

Buldog za dodatak

– Ljudi se općenito više tetoviraju, a s obzirom na to da se često traže tetovaže vezane uz Zagreb, imamo dosta motiva u ponudi – kaže tattoo majstor Duško Dokmanović Dule, vlasnik salona Godina zmaja, jednog od najstarijih u metropoli.

Najčešće su mušterije koje traže zagrebačke motive muškarci srednjih godina, a većinom je riječ o većim radovima za koje “pod iglom” treba provesti pet do šest sati. Odluče li se žene na tetovažu vezanu uz Zagreb, zanimljivo, uglavnom ona ima uklopljen i neki simbol Dinama. Bilo je i primjera da su parovi zajedno tetovirali neku zagrebačku tetovažu “u kompletu”. Uglavnom je riječ o osobama koje su rođene u Zagrebu, a često i onima koji žive vani pa žele podsjetnik na rodni grad.

– Mušterije nerijetko dolaze s vlastitim idejama i skicama, no na kraju im ja napravim crtež koji je kombinacija njihovih zamisli i mojih sugestija, a uvijek pazimo da netko već nema identičnu tetovažu – ističe Dokmanović, koji tetovira već 20 godina pa je skupio cijelu policu skica i motiva. Jedan registar pod naslovom “Zagreb” može se naći točno pokraj onih s cvjetićima, leptirima, jednorozima te vjerskim i ljubavnim simbolima.

Najčešći je zagrebački motiv kula s tri tornja i otvorenim vratima kakva se nalazi na grbu grada, a simbolizira Gradec. Kao tetovaža stavlja se u raznim varijantama, primjerice uz zmaja koji leti iznad nje, buldoga ispred vrata, kralja Tomislava… Ima i stiliziranih i umjetničkih verzija, a stih koji se uglavnom dodaje takvim tetovažama je “Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče”.

Razmislite, nema povratka

Kad se ne biraju gradski motivi, najčešće izbor padne na tekstualne tetovaže poput citata iz Biblije, mudrih misli... Bez obzira na temu i motiv, Dokmanović preporučuje da bi svatko trebao dobro razmisliti prije tetoviranja jer kasnije nema povratka.

– U teoriji se 90 posto tetovaže može skinuti, ali ja još nisam vidio da ju je kod nas netko uspio u potpunosti učinkovito ukloniti, pa osim novih tetovaža imamo sve više prekrivanja starih, a uglavnom je riječ o ljudima koji su sazreli pa žele novi motiv – zaključuje tattoo majstor.•

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar fredi
fredi
16:56 25.09.2016.

Sorry, što se mene tiče, tetovaža na muškarcima jedva prolazi, a na ženama mi je grozna. Smatram da tetovaža žene jako nagrđuje, pogotovo ogromne tetovaže. Ajde, kakav mali leptirić ili nešto slično na mjestu koje nije svima dostupno, ali ogromnee tetovaže po rukama, nogama, leđima - pa onda odjenu haljinice golih leđa i bez rukava - strava!

TH
than
22:58 24.09.2016.

Tattoo majstor bas i nije izgleda majstor. Ima povratka, samo izgleda tetovira na klasican nacin (sto se vidi po slikama). Postoje tetovaze koje nestanu tokom godina, ali su i skuplje, jer ih organizam razgradi...

PA
padobranac
14:25 25.09.2016.

Ma da ne bih još poželio Bozanića ili ti Glasnovića!!! Ta govna neće na moju kožu, kao ni druga!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije