Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Idemo u Europu'

Kosa se odsad boji omotana oko tuljca

26.04.2016., Zagreb - U kino dvorani Studentskog centra predstavljen je europski projekt obrtnicke skole za osobne usluge - Idemo u Europu. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
28.04.2016.
u 15:06

Učenici Obrtničke škole predstavili nove tehnike koje su svladali na praksi u Italiji. Budući su frizeri s dvotjedne edukacije donijeli i tretman nakon kojeg pramenovi izgledaju kao da su izblijedjeli na suncu

“Idemo u Europu” naziv je projekta u sklopu kojeg su učenici zagrebačke Obrtničke škole za osobne usluge dva tjedna u Italiji stjecali nova iskustva u područjima frizure, manikure i pedikure, a što su naučili predstavili su u punoj dvorani Studentskog centra.

Pedikura i manikura

Budući frizeri prezentirali su tehniku bojenja pramenova balayage, koja se u hrvatskim salonima primjenjuje već 15 godina, ali i sky line te colpi di sole, koje su novost na našem tržištu pa su izazvale i najviše pozornosti. Sky line nova je tehnika u kojoj se na vrh glave stavlja tuljac te se sva kosa omotava oko njega, što čini blage prijelaze u boji i tretman ne oštećuje kosu. Colpi di sole pak tehnika je sjenčanja kose svijetlom bojom kojom se dobiva dojam kao da je izblijedjela na suncu.

Mladi pedikeri, koji su također predstavili svoje novostečene tehnike, objasnili su i kako je glavna razlika između talijanskih i hrvatskih klijenata dob. Kod nas je, naime, najviše klijenata starije dobi koji u pedikerske salone dolaze zbog zdravstvenih problema, dok je u Italiji većina klijenata mlađa te dolazi zbog estetskih razloga.

– Jako sam zadovoljna što sam sudjelovala u ovom projektu jer sam stekla puno znanja koje su mi prenijeli stručni učitelji – kazala je učenica Lea Kerepčić nakon što je posjetiteljima objasnila novu tehniku manikure.

Prezentaciju je zaključio atraktivan show glavnog partnera u europskim projektima Paola Romana s još tri frizera iz Milana i jednim iz Londona, Giuseppeom Buonarrivom, Micheleom Carovignom, Nicolasom Sestinom i Nunom Britom, na kojemu je predstavljena nova proljetno-ljetna kolekcija frizura za 2016. Bohemian spirit.

Snimke dostupne svima

Edukativne snimke većine predstavljenih tretmana mogu se vidjeti na servisu One drive, koji je putem Carnetova korisničkog računa dostupan svim nastavnicima i učenicima u Hrvatskoj, a srednjoškolci koji su bili u Italiji dobili su certifikat i Europass dokument kojim će se njihova nova znanja vrednovati u cijeloj Europi.

– Važno je da su polaznici prošli ovakvu praksu kako bi upoznali novu kulturu, izgradili samopouzdanje i direktno bili u doticaju s novim tehnikama rada i novitetima iz frizerske struke – kazala je ravnateljica Obrtničke škole Darinka Štampar Šmaguc.

Komentara 1

PI
pistaljka
22:08 28.04.2016.

Prirodna boja je ne sadrži nikakvih otrova i kancerogenih spojeva, dok se isto ne može reći za veliku većinu kemijskih preparata koji nam se prodaju kao dobro, moderno i neizostavno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije