Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najnagrađivanija slastičarka

Kolače pečem Bobu Dylanu i Stingu, a suprug mi je najveći kritičar

11.02.2016.,  Zagreb -  Slasticarka Mirjana Spoljar. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
12.02.2016.
u 16:00

Mirjana Špoljar slastičarka je s najviše nagrada svoje struke u Hrvatskoj, ali ipak smatra “ima boljih”

Njene slastice isprobao je Bob Dylan, za Stinga i Depeche Mode pekla je kolače, a Chrisa Reu i saudijskog princa iznenadila je domaćim pitama. Jednako voli spremati slano i slatko, a s jednakim će žarom peći za britansku princezu i – svoga supruga. Mirjana Špoljar slastičarka je s najviše nagrada svoje struke u Hrvatskoj, ali ipak smatra “ima boljih”. A upravo tim “boljima” ona svoje kreacije nosi na testiranje.

Prvi se pamte

– Moje mama i sestra rade fenomenalne kolače, samo što su samozatajne. Od njih sam naslijedila ljubav prema slasticama, a red je da bar netko od nas pokaže što zna – šali se Mirjana Špoljar čiji će se recepti odsad nalaziti i na Zvijezdinim margarinima. A kako ona kaže, kolač može, zapravo, ispeći svatko. 

– Zvuči kao klišej, ali ključan je sastojak ljubav – kaže slastičarka, koja i danas pamti svoj prvi kolač koji je ispekla na poslu. Za frankopanske kocke trebala joj je čitava smjena, dok danas, kako kaže, s hlađenjem kolača, dva sata su “uvrh glave”. A upravo tradicionalne slastice ono su što najviše voli spremati, uz, kako kaže, omiljenu čokoladu, iako je i sama autorica mnogih recepata.

Voli eksperimentirati

– Doma mi se smiju, ali znam ponekad sanjati neke sastojke, pa kad ih pomiješam, sve to ispadne super. Ako se sjetim bilo čega kad se probudim, obvezno zapišem jer kasnije zaboravim, a često to budu baš dobre ideje – objasnila je M. Špoljar način na koji nastaju njena slasna remek-djela. Voli eksperimentirati, kaže, jer voli i jesti, pa nove okuse redovito isprobava.

– Dosta sam kritična prema sebi, iako moj suprug, za sve što napravim, kaže da je savršeno – govori slastičarka koja tuđe kolače, kaže, komentira samo ako to od nje zatraže. Pojest će, objašnjava, sve što joj se ponudi, ali neće se libiti ni najbližim članovima obitelji reći “svoj sud”. – Ako netko baš pita, ja ću reći je li dobro napravljeno ili nedostaje li što. Ali samo malo ću prigovoriti, primjerice, ako se radi pita od jabuke pa nema cimeta ili tako nešto banalno – iskrena je Mirjana Špoljar.

Komentara 3

BO
bojnik
18:09 12.02.2016.

A kolaci Bob Dylanu su nagrada za njegovo blacenje Hrvatske? Koji kmetski mentalitet!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:43 13.02.2016.

Nadam se da je Dylan dobio kolace isto kao i policajci sendvice u filmu Casino....

Avatar Nomi
Nomi
12:02 17.02.2016.

Vrhunska slastičarka (što Vi jeste) koja je kritična prema sebi ne bi smjela (ili bar ne bi trebala) reklamirati margarin i recepte s istim. Neke kriterije biste ipak morali ispoštovati, ako ni zbog čega a ono iz poštovanja prema struci i Vašoj samokritičnosti i izvrsnosti. No svako ima svoju cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije