Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.09.2016. u 19:00

Novinari su tu da pišu o onom što drugi ne vide. Upozore na nepravdu. Daju svoj komentar na neku situaciju. Posebice onda kad nas drugi žele nasamariti.

"U obavijesti objavljenoj 13. rujna 2016. u Večernjem listu greškom je navedena informacija da bazen Iver nije otvoren, pa vas ovim putem ljubazno molim da se ispravi obavijest o radu bazena Iver u cilju informiranja građana." Novinari primaju s vremena na vrijeme e-mail poput ovoga koji je stigao na adresu Večernjeg lista.

Demantije šalju nezadovoljni napisanim u novinama. A ovaj demanti drukčiji je od ostalih. Cilj mu je dobiti dodatni prostor u novinama, a na lažnim osnovama. Iz ustanove Upravljanje sportskim objektima – gradske tvrtke koja vodi bazene i dvorane – htjeli su upozoriti na to da su u Večernjem listu vidjeli netočnu informaciju. No ona nije netočna. U trenutku kad je pisana, preuzeta je sa službene internetske stranice. Vijest se referirala na odluku te ustanove da bazen u Iveru zatvori zbog dovršetka radova nakon što ga je svečano otvorio gradonačelnik Bandić nekoliko dana prije. Bazen je, naime, otvoren prošli petak, 9. rujna. I nakon vikenda, u ponedjeljak na web-stranici osvane obavijest kako će bazen biti 13. i 14. rujna zatvoren. Ista obavijest uklonjena je dan poslije, nakon što je vijest izišla u novinama. A potom je gospodin koji je poslao e-mail dobio i na njega odgovor sa “screenshotom” obavijesti do koje smo se morali potruditi doći jer je na stranici ustanove Upravljanje sportskim objektima više nije bilo.

Nije odgovorio na pitanje kako to da su radovi tako ekspresno završeni. S obzirom na to da je naš upit također “u cilju informiranja građana”, obrazloženje ovog “demantija” i dalje očekujemo. 
Mnogi su slobodni udariti po nama koji vijesti prenosimo – ali ih ne stvaramo. Dogodi se katkada da demantiji “drže vodu”. U tom se slučaju oni i objavljuju. Tko radi, taj i griješi.

No češće su novinari mete onih kojima se ne sviđa način na koji se prenosi priča čiji su oni akteri. To nije razlog za demanti. Novinari su tu da pišu o onom što drugi ne vide. Upozore na nepravdu. Daju svoj komentar na neku situaciju.

Posebice onda kad nas drugi žele nasamariti.

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
21:32 19.09.2016.

Bandić i izbori.......osveta malog kineza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije