Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena izložba

Kako je legendarni plišani Zagi dočekao svog nasljednika Hrkija

27.06.2016., Zagreb - U auli Gradske uprave otvorena je izlozba ZAGI za EUG2016 autora Igora Novakovica. Izlozeni predmeti sa Univerzijade 1987 g. u Zagrebu.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
28.06.2016.
u 11:56

Izložba se može razgledati do 8. srpnja u Gradskoj upravi na Trgu Stjepana Radića, nakon čega se seli u Prašku 5.

Zagi na tanjuru, šalicama, dominama, majicama, kapama, sličicama... Te 1987. sve je bilo u znaku simpatične vjeverice, maskote Univerzijade, a kuća i garaža Igora Novakovića i danas tako izgledaju. Iako je tada bio tek osmogodišnjak, Zagi ga je oduševio te je s vremenom počeo skupljati sve što ima veze s Univerzijadom. Danas ni sam ne zna koliko predmeta posjeduje, ali voli reći da ih ima – 1987.

– Na poklon sam kao dijete dobio plišanog Zagija i slagalicu s njegovim likom. Odmah me osvojio, a kada sam prije nekoliko godina na Britancu vidio jednu figuricu Zagija, sjećanja su se vratila i odlučio sam se baciti u kolekcionarstvo – rekao je Igor Novaković čija je izložba “Zagi ususret Hrkiju“ jučer otvorena u Gradskoj upravi. Kako kaže, on kao najveći obožavatelj Zagija smatra da je Hrki odličan izbor za novu maskotu te ih je odlučio povezati izložbom koja je oduševila posjetitelje. Stare slike, isječci iz novina, stari Večernjakov vodič kroz Zagreb, akreditacije, ulaznice... Sve su to predmeti koji su izazvali nostalgiju.

– Pojedinačne stvari nemaju veliku vrijednost, ali je zbirka kao cjelina jedinstvena – ističe Igor Novaković te dodaje da mu je najdraža uspomena autogram Dražena Petrovića. Izložba se može razgledati do 8. srpnja u Gradskoj upravi na Trgu Stjepana Radića, nakon čega se seli u Prašku 5. Autor ističe da je izložen samo dio predmeta koje posjeduje, ostalo čuva za iduću godinu i 30. obljetnicu Univerzijade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije