Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
art u garaži

Grafiti i na Kvatriću, oslikat će i Tuškanac te Petrinjsku

09.02.2016., Zagreb - Predstavljanje grafita oslikanih na zidovima javne garaze. U garazi na Kvatrnikovom trgu autor Slaven Kosanovic Lunar obratio se novinarima. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
10.02.2016.
u 18:15

Hladni podzemni zidovi “razbijeni” su jarkim bojama i dinamičnim figurama oblaka, balona i zagrebačkih zgrada

Nakon Langića, i najniža etaža garaže na Kvaternikovu trgu dobila je novo, umjetničko ruho. Poznati street-arter Slaven Kosanović Lunar oslikao je na poziv Zagrebparkinga i njezine zidove, razbivši tmurno i mračno ozračje podzemne garaže jarkim bojama i dinamičnim figurama oblaka, balona i zagrebačkih zgrada.

Gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjemu mu je predstavljanju grafita u garaži na Kvatriću dao zadatak da osmisli kako će oslikati i onu na Tuškancu.

– Prekrili smo ružne grafite jednim umjetničkim djelom i uljepšali naše garaže kako bi se građani osjećali ugodnije u tim prostorima, a uz one na Tuškancu i u Petrinjskoj ulici ukrasit ćemo i buduće garaže ispod HNK i Dolca – najavio je Bandić.

Autor novog izgleda zidova Lunar odao je i što ga je motiviralo za izradu grafita.

Reakcije ljudi potvrda su da radimo dobru stvar

Lunar

– Želja mi je dovesti boje iz vanjskog prostora u podzemne garaže i tako humanizirati ovaj inače hladan prostor. U Langiću sam koristio boju magnolije, a ovaj je prostor u bojama zalaska sunca kakve se vide kada se avionom prelijeće preko Zagreba. Najveće zadovoljstvo u cijelom projektu pružale su mi spontane reakcije ljudi, posebice djece, na novi izgled garaže, što mi je potvrda da ovdje radimo dobru stvar – rekao je Lunar.

Dodao je da je Tuškanac njegova omiljena garaža, na čijemu je platou znao igrati košarku, te da se zato jedva čeka posvetiti njenu ukrašavanju.

Komentara 4

FR
frish
18:54 10.02.2016.

respekt.

WU
wuggibiba
13:17 11.02.2016.

ODLICNO !!!!!

SA
samoborka
22:46 10.02.2016.

svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije