Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CeKaTe slavi rođendan

Godišnje nas prati 50.000 ljudi!

24.05.2016., Zagreb - Centar za kulturu Tresnjevka, izlozba povodom 35 godina djelovanja. Ravnateljica Centra Ljiljana Perisic.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
29.05.2016.
u 11:43

Kako se centar razvijao tijekom godina, prikazuju stare fotografije izložene u prostoru CeKaTea gdje će se, osim izložbe za rođendan, organizirati 35 besplatnih programa za 35 godina rada.

Više od 50 edukativnih, zabavnih i kulturnih programa godišnje na kojima sudjeluje gotovo 12.000 izvođača i koji privuku oko 50.000 Zagrepčana. I tako već 35 godina. Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) među najaktivnijima je u Zagrebu i u punom je smislu te riječi centar kulture u svom kvartu, a presjek njegove djelatnosti od osnutka 1980. godine do danas može se pogledati u povodu jubilarnog rođendana.

Građani sami traže

– U početku je cilj bio približiti kulturu građanima, a danas se taj koncept promijenio. Građani traže mjesto gdje i sami mogu biti kreativni te gdje mogu kvalitetno provesti slobodno vrijeme – objašnjava Ljiljana Perišić, ravnateljica Centra koja ističe kako su građani u jednom istraživanju o slobodnom vremenu izdvojili upravo kulturne centre kao nezamjenjive u zajednici.

– Iako je u fokusu CeKaTea upravo Trešnjevka, centar je s vremenom izišao iz okvira kvarta, Zagreba, pa čak i Hrvatske što mu omogućuje još veći napredak – kaže ravnateljica centra koji je jedini u Hrvatskoj dio europske mreže kulturnih centara. To mu daje mogućnost da povuče i europska sredstva za svoje projekta, ali i da 14 zaposlenika centra odlazi na edukaciju Europu.

A kako se centar razvijao tijekom godina, prikazuju stare fotografije izložene u prostoru CeKaTea gdje će se, osim izložbe za rođendan, organizirati 35 besplatnih programa za 35 godina rada.

Diskont kulture, Cool Scool...

Prošlog je tjedna održan Medijski Hackathon u suradnji s udrugom Telecentar tijekom kojeg su građani sudjelovali na besplatnim radionicama izrade web-stranica i programiranja.

– Ovo je bio tek drugi besplatni projekt uz rođendan, a slijede ljetni diskont kulture i Cool Scool za djecu – rekla je Ljiljana Perišić te istaknula i paradoks s kojim se susreću. Građani, naime, izbjegavaju upravo besplatna događanja.

– Zagrepčani imaju percepciju da nešto nije dovoljno kvalitetno ako je besplatno, a to nije istina i želimo im to pokazati – zaključuje Perišić.•

Komentara 1

MA
Maja28
15:11 29.05.2016.

Ništa bez dobrog vodstva i mladih, izuzetno kvalitetnih snaga koje predano rade. Nadam se da ćete ih znati cijeniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije