Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klovićevi dvori

Evo kako su se blagdani slavili u starome Zagrebu

klovićevi
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/8
14.12.2015.
u 09:00

Izložba na Gornjem gradu do Badnjaka prikazuje ambijent starih gradskih salona, zbirke jaslica i čestitaka...

Kako su nekad izgledale božićne čestitke i kakva je bila atmosfera u starozagrebačkim salonima u vrijeme blagdana samo su neke od zanimljivosti koje se mogu saznati na izložbi "Božić starog Zagreba".

S ciljem oživljavanja Gornjeg grada u vrijeme Adventa, otvorena je ovog vikenda, a održava se sve do Badnjaka u Klovićevim dvorima. Cijelo prizemlje galerije uređeno je u blagadanskom duhu, a u sklopu izložbe je prikazana i zbirka jaslica Etnografskog muzeja, koja se zajedno sa starim čestitkama može besplatno pogledati svakog dana od 11 do 22 sata. Za razgledavanje soba i salona koje su u tradicionalnom stilu uredili zagrebački antivarijati i galerije potrebno je izdvojiti 10 kuna.

Za trajanja izložbe će se organizirati gledanje filmova te radionice i predavanja, a detaljan se raspored može pronaći na službenoj stranici Galerije.

Komentara 1

ŠO
Šokac1
10:49 14.12.2015.

"Blagdani" ? Valjda kako se u starom Zagrebu slavio Božić, rođenje Kristovo. Koje se, uostalom, slavi i danas, i to od 1990. javno. Samo, na žalost, u tom javnom slavlju Hrvati sve manje prepoznaju što se to zapravo slavi, jer to uglavnom nigdje više izrijekom ne piše. Blagdan je, npr. za neke opskurne skupine, i zimski solsticij, za neke ostatke nepopravljivih, pak, Dan Armije. Sramota ! Čega se sada, u svojoj državi, Hrvati boje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije