Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjak prvi na izvoru

Evo kad će bazeni na Sveticama napokon otvoriti vrata kupačima

04.03.2016., Zagreb - Zavrsni radovi na bazenskom kompleksu Svetice. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/6
06.03.2016.
u 10:48

Kompleks na istoku Zagreba imat će olimpijski i još dva bazena, te saunu, jacuzzi, masažu, fitness… Na krovu će biti sportski tereni. Početak rada je 20.4., nakon sedam godina gradnje

Sredinom travnja bazen na Sveticama, neposredno uz zapadnu tribinu Dinamova stadiona, nakon sedam godina gradnje napokon će otvoriti svoja vrata Zagrepčanima, a mi smo obišli kompleks u kojem se završavaju posljednji detalji.

Za hrabre ledena voda

Olimpijski bazen već je provjeren i u tijeku je čišćenje, a 20. ožujka kreće i njegovo završno punjenje s dvije i pol tisuće kubika vode.

– Nakon punjenja bazena, potrebno je nekoliko dana da se voda zagrije i pripremi za kupanje, a potom ide na analizu. Nakon grijanja vode, pak, provjeravamo i vlažnost zraka te prozračivanje – kazao je Mihovil Mikić iz tvrtke Zagreb Montaža, koja je glavni izvođač radova na prvome bazenu u istočnom dijelu grada.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Neslužbeno doznajemo i da će ga na dan otvaranja, što bi trebalo biti oko 20. travnja, građani moći isprobati besplatno.

– Na ulazu će biti pult gdje će se posjetitelji prijaviti i dobiti narukvice za ulazak, a plaćanje će se obavljati naknadno. Na početku su kabine i ormarići za stvari te tuševi, a potom tri bazena – rekao je Bariša Kusić iz Zagrebačkog holdinga.

Objasnio je da se kompleks sastoji od velikog olimpijskog bazena (50 metara dužine, 25 širine, 2,2 metra dubine), malog bazena za rasplivavanje (25x13,7x1,4m) te bazena za obuku plivača i djecu (8x6x0,4 do 0,8m).

Na krovu iznad svlačionica završavaju se tereni s umjetnom travom za stolni tenis, mali nogomet i košarku, dok će vani uz bazen posjetitelji moći igrati odbojku na pijesku ili partiju šaha s velikim figurama, dok će mališani imati dječje igralište. Ondje se nalazi i ploha s prskalicama po uzoru na toplice, u čemu će najviše uživati djeca. Ispod tribina je drugi dio kompleksa, gdje će se također nalaziti pult za prijavu, a oni koji žele ondje će odlaziti u solarij, jacuzzi, saune ili na masažu. Najhrabrijima će na raspolaganju biti i mali bazen s ledenom vodom.

Konačna cijena se čeka

Ti sadržaji najvjerojatnije će se dati u najam, kao i kafić koji će biti uz tribine na otvorenoj etaži, s koje će pucati pogled na cijeli bazen, a u koji će se moći i u kupaćim kostimima. Kafić će imati i terasu s drvenim podom s pogledom prema parku Maksimir, dok će se s druge strane terase nalaziti sunčalište, također s drvenim podom.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Ispod saune, u podrumu se završava i veliki prostor za teretanu i fitness dvoranu.

Vrijednost projekta kod ugovaranja bila je 79 milijuna kuna, a s obzirom na neke dodatne radove, konačna cijena znat će se kad se kompleks bude otvarao. Nakon toga će Zagrepčani, uključujući sportaše koji svakodnevno treniraju u vodi, dobiti tek četvrti natkriveni bazen u gradu, uz one u Travnom, Domu sportova i na Jarunu. Sljedeći bazenski kompleks trebao bi se graditi u Španskom, a iz Holdinga doznajemo da će se do jeseni završiti i školski bazeni u Sopnici i Iveru.

Komentara 10

CA
Calimera
18:20 06.03.2016.

Konacno, ali super vijest! Kad smo se ono zadnji put tam okupali? (pocetkom '90-ih?) Prije se vrtio i rostilj, i vojska je to dobro odrzavala.

DA
damirtankovic
20:52 06.03.2016.

Tereni s umjetnom travom za stolni tenis? LOL!

PA
pajopatak
12:34 06.03.2016.

Odlično ! Sada napravite dugo čekani bazen u ŠPANSKOM !!!! Molim novinara da istraži kada bi se taj bazen trebao izrealizirati. Hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije