Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruske delicije

Dođite u Puškinov ured, danas nudimo medvjeđi gulaš

03.02.2016., Zagreb - Novi ruski restoran The Pushkin's Office u Boskovicevoj 11. Vlasnici restorana i glavni kuhar.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
06.02.2016.
u 17:00

Jana i Slobodan Varga otvorili su novi restoran u Boškovićevoj ulici 11, a na meniju su poznati tradicionalni recepti iz Rusije.

“The Pushkin’s office“, odnosno Puškinov ured (poznatog ruskog pjesnika iz 19. stoljeća), smješten je u centru Zagreba. Riječ je o novootvorenom restoranu u Boškovićevoj ulici 11 koji u grad donosi staroruski štih, kako uređenjem tako i jelovnikom.

– Prvotno smo u rujnu otvorili bar s raznim vrstama žestokih pića, no gosti su nas stalno ispitivali kada će se kod nas moći nešto i prezalogajiti, pa smo odlučili otvoriti restoran – rekli su Jana i Slobodan Varga, vlasnici restorana koji je otvoren ovog tjedna.

Neobične kombinacije

Hrvatsko-ruski bračni par upoznao se preko interneta, a potom je Jana Varga prije tri godine stigla u Zagreb iz Murmanska, grada na sjeveru Rusije.

– Odmah nam se javila ideja o otvaranju ugostiteljskog objekta iako nemamo iskustva u tom području. S obzirom na to da u Zagrebu nema ruskog restorana, smatrali smo da je to odlična prilika – rekao je Zagrepčanin te istaknuo da je ideja restorana povezati hrvatsku i rusku kulturu. U “The Pushkin’s officeu“ će se tako održavati i glazbene večeri, a i uređenje podsjeća na stare ruske salone s brojnim detaljima, poput babuški.

– Nismo htjeli imati jelovnik kao u nekom ekskluzivnom ruskom restoranu. Željeli smo pokazati kakva se hrana jede na tradicionalnim obiteljskim ručkovima diljem Rusije – objasnila je Jana Varga koja je osmislila jelovnik, za koji kaže da će se teško naći negdje drugdje u gradu. Na meniju su jela od 20 do 140 kuna, a uz nezaobilazni boršč, tradicionalnu juhu od cikle bez koje nema ruskog ručka, u restoranu se poslužuje i gulaš od četiri vrste divljači – jelena, vepra, muflona i medvjeda. Vlasnici preporučuju i šašlik, odnosno ražnjić od mesa i povrća koji je bio jedno od najpopularnijih jela u vrijeme Sovjetskog Saveza. Tu su i palačinke s kavijarom, bistra juha od gljiva te meso panirano u kruhu.

– Hrvatska i ruska kuhinja nisu toliko različite, ali mi imamo neobičnije kombinacije okusa i više začina – zaključila je Jana Varga, koja se brzo navikla na život u Zagrebu u kojem joj je samo malo pretoplo. U Murmansku su, napominje u šali, polarni medvjedi kućni ljubimci. Zagrepčani su, kaže, jako ljubazni, a ugodno su je iznenadile i pozitivne reakcije na otvaranje restorana.

Rusko pivo i votka

Upravo kako bi se ljudi ugodno osjećali u njihovu restoranu. Slobodan i Jana Varga odlučili su se poigrati njegovim nazivom.

– Kada netko svrati na piće ili na ručak, može slobodno reći šefu da je bio u uredu – kroz smijeh objašnjavaju vlasnici. Iako “Puškinov ured” formalno više nije bar, u njemu se ipak i dalje može pronaći više od 60 vrsta viskija, 12 vrsta votki te različite vrste ruskog piva. Restoran je ponedjeljkom i utorkom zatvoren, srijedom i četvrtkom radi od 14 do 22 sata, petkom, subotom i nedjeljom do ponoći. •

Komentara 10

DU
Deleted user
21:08 07.02.2016.

Nuzhno poprobovat, dumayu budyet vkusno )

Avatar ankabutorac
ankabutorac
19:19 06.02.2016.

Medvedji gulas...perverzno....

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:23 08.02.2016.

Za jedno par mjeseci evo vas u stečaju, živi bili pa vidili, joj kad vas ove razno razne inspekcije ulove pod svoje pa porezna pa sudovi i kazne van pameti, vjerujte mi proklećete onaj dan kad ste pokušali nešto uu hrvatskoj radit, govorim iz iskustva, inače osobno želim vam puno sreće u radu, pozdrav....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije