Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I masovno ljubljenje

Cmoook! Pogledajte kamo odvesti dragu za Valentinovo...

10.08.2014., Zagreb - Na zagrebackom Gornjem gradu koji pruza mir, intimu i romanticni pogled zaljubljenim parovima, na ogradi preko koje se pruza pogled na katedralu, zakljucano je na stotine razliitih lokota s ispisanim imenima, datumima i porukama. Sva
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
13.02.2016.
u 10:00

Poljupce će zainteresirani moći ovjekovječiti selfiejima, koje će postavljati na Facebook

Grad koji voli zaljubljene.

Zagreb se, prepoznaju turisti, polako profilira kao mjesto ljubavi. Čak je i Turistička zajednica Zagreba odlučila predstaviti glavni grad kao idealno mjesto za vjenčanja pa su predložili i svoja romantična mjesta. – Romantiku na zagrebačkim ulicama teško je ne osjetiti. Kojim god putem krenuli, uličice i romantične ulične svjetiljke koje ih prate odvest će vas do mjesta koje ćete odlučiti prozvati “svojim” i na koje ćete se svake godine rado vraćati s voljenom osobom – opisuju iz TZ Zagreba, a Zagreb zovu “gradom s milijun srca”.

Crveno od srca i ruža

Tako su kao najromantičnija mjesta predložili park Zrinjevac i Maksimir, Umjetnički paviljon, Botanički vrt, Strossmayerovo šetalište, ali i “Bandićeve” fontane... Ljubav i njeno iskazivanje kao da eksplodiraju na Valentinovo, kada se trgovine po gradu, ali i sam centar crvene od srca i ruža. Ugostitelji osmišljavaju posebne programe, no ove godine ima i pregršt besplatnih događanja diljem grada. Tako se prvi put 14. veljače na glavnom trgu u 20 sati organizira masovno ljubljenje, koje nije rezervirano samo za parove, već i za samce koji traže ljubav. Događaj je pokrenula Facebook grupa “World events”, koja se zasniva na “you like it you share it” principu. Ne postoji glavni organizator, nego svi kojima se sviđa ideja pozivaju ostale na njega. Poljupce će zainteresirani moći ovjekovječiti selfiejima, koje će postavljati na Facebook. No žele li iskazati svoju ljubav na otvorenome, parovi se mogu ljubiti i na dvadesetak mjesta koja su označena natpisom na pločniku. Tu su Dubravkin put, Cmrok, dvorište Akademije likovnih umjetnosti, Ribnjak, Strossmayerov trg... Zagrepčani mogu i simbolično “zaključati” svoju ljubav lokotima na Gornjem gradu i ispred MSU.

Ima i nesretnih ljubavi

Slavlju su se odlučili pridružiti i turistički vodiči, koji organiziraju i ture na temu ljubavi. Već tradicionalno na samo Valentinovo ZagrebTalks Zagrepčanima daruje razgled grada “Zaljubljeni Zagreb”. Razgled priča neke od najljepših ljubavnih priča.

– Primjerice, kako se 46-godišnji ban Jelačić zaljubio u 16-godišnju Sofiju ili kako su se uz kolače oca Augusta Šenoe, poznatog slastičara, zaljubljivali Zagrepčani – kaže Dora Fila Butković iz ZagrebTalksa. Razgled je besplatan i kreće u nedjelju u 11 sati kod Manduševca. Za 75 kuna oba dana vikenda u 17 i 19 sati možete saznati i koje su “Zagrebačke mračne romanse” te čuti priče o nesretnim ljubavima naših starih. Mjesto polaska – kraj fontane ispred katedrale. O romansama starih Zagrepčana pričat će se i u šetnji s Gornjogradskim coprnicama u romantičnom izdanju. Ulaz je 111 kuna, kreće se sutra ispred Turističkog informativnog centra na Trgu.

Komentara 4

JR
Jean Renault
17:04 14.02.2016.

Da, Zagreb ! Ako na primjer ne živite Zagrebu, a daleko su vam more ili nacionalni parkovi , ako živite u nekom malom gradu Vinkovci Vukovar, onda se nemojte ni ljubit krepajte. Živi se dakle i ljubi samo u "romantičnom" Zagrebu !!!!

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:08 14.02.2016.

Mi se cmakamo svaki dan, a ne samo na Valentinovo...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:53 15.02.2016.

gle, novakovic i balija, vi niste iz zagreba, pa ne znate...Dakle, trebu bus odvel prvo na klopu u Okrugljak ili negdje na Sestine, pa u neku "in" birtiju kao kaj su u moje vrijeme bili Papiga, Tomato, Bab ili slicno, pa u Lunsa.....ili u tucmana (Sokol)...i to je vise manje to....Naravno, vjerujem da je danas drugacije, jer se u tim mjestima ne pustaju srpski narodnjaci, no ja pricam o Zagrebu is starih dana, kad se znalo tko smo mi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije