Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad pun žonglera, akrobata...

Cest is d’Best: Naš je posao stati na ulicu i stvoriti čaroliju

Cest is d'Best
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
28.05.2016.
u 08:00

Još otkako sam kolegama iz razreda stalno dosađivao trikovima s kartama, znao sam što u životu želim raditi, kaže performer iz Italije

Cijeli svijet je pozornica – slažu se performeri koji su ovih dana, u sklopu festivala Cest is d’Best, zauzeli zagrebačke ulice.

Veselo je na Zrinjevcu, Cvjetnom trgu, Jelačić-placu, ali i u okolnim uličicama, u kojima se može naići na svirače, prodavače balona, akrobate i cirkusante. Oni sami, kažu, ništa drugo ne bi radije radili jer trenutačno – stvaraju čaroliju.

– Stanem na ulicu, pustim glazbu, a oko mene se odjednom okupi masa ljudi. Ali tek tada počinje pravi izazov, kako ih zaokupiti – rekao je Agro The Clown, koji je jučer na Cvjetnom pantomimom zabavljao Zagrepčane. Da želi postati ulični zabavljač, Talijan je znao još otkako je u školi kolegama iz razreda stalno dosađivao trikovima s kartama.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

– Ne odabirete vi ovaj posao, on odabere vas, potpuno slučajno – objasnio je Agro The Clown, a s njim se složio i Mario Japec, odnosno klaun Balonko. Pas, žirafa, zec, miš, puška, mač samo su neke od figura koje zna napraviti od balona, a sve je počelo kad je kao dječak, radeći psa, uništio više od sto balona.

– Sve je to u vježbi, nema tu neke posebne vještine – skroman je klaun Balonko, kojeg se do 5. lipnja može naći u nekoj od ulica u centru. Oni koji, međutim, trikove ne žele samo gledati, već ih i isprobati, mogu se uputiti na Zrinjevac, gdje ih čeka Ivo Frangeš, majstor na slacklineu, elastičnoj vrpci širokoj pet centimetara.

Slackline su prvi počeli upotrebljavati alpinisti kao način treninga, tako sam se i ja upoznao s time prije osam godina – rekao je Frangeš, koji najmlađima pokazuje kako hodati po užetu. A kad nauče, veselo se upute do Svjetlane i Luise, koje se nalaze u blizini te djecu spretno pretvaraju u mačke, princeze ili nindže kornjače.

Komentara 2

IL
ildefonsa
21:12 28.05.2016.

Cest is d’Best dok Markićka i Hassanbegović ne zaključe drugačije i odluče da je to protuhrvatsko okupljanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije