Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarka I. gimnazije

Burek po burek – maturalac

16.03.2016., Zagreb - U Prvoj gimnaziji odrzana je humanitarna akcija Kap dobrote.  DKS_56134258  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/5
18.03.2016.
u 20:00

Da se sve može kad se slože, pokazali su učenici I. gimnazije te poručili kako u školi nauče puno, ali na humanitarnoj akciji još više.

Pravi bosanski burek, palačinke s javorovim sirupom kao u Kanadi, ohridska torta iz Makedonije i sacherica po originalnom austrijskom receptu. Tradicionalnim kuhinjama, ali i prezentacijom ponekih običaja učenici I. gimnazije iz Utrine prezentirali su zemlje u kojima živi najviše Hrvata. Cilj je bio skupiti što više novca na humanitarnoj akciji “Kap dobrote” koja se posljednja dva dana održavala u školi.

– Neki od kolega iz razreda imaju poznanike u Kanadi pa su ih zvali kako bismo što bolje pripremili naš štand – rekli su Gabriela Čamić, David Ivušić i Laura Guštin iz 1.d razreda koji su prvi put sudjelovali u ovakvoj školskoj akciji i odmah ih je oduševila. Ipak, među starijim učenicima “Kap dobrote” već je dobro poznata kao jedna od najdražih aktivnosti u školskoj godini.

Humanitarna akcija održava se već 22 godine, a inicijalno je ideja bila skupiti novac za stradale u ratu te potaknuti učenike na humanitarni rad. Naziv “Kap dobrote” nosi poruku da je i malo dovoljno da se nekome pomogne, s vremenom je akcija postala tradicionalna, a novac se danas skuplja za Fond solidarnosti.

– Skupi se na sajmu i više od 30 tisuća kuna, a novac se sprema u fond te se koristi za pomoć učenicima slabijeg imovinskog stanja u plaćanju maturalnog putovanja ili maturalne zabave, u slučaju zdravstvenog problema... – objasnila je ravnateljica Dunja Marušić Brezetić te dodala da u akciji sudjeluju i učenici i profesori.

– Važno je skupiti što više novca, ali se i družiti. Lijepo je da svi zajedno, trudom i kreativnošću, napravimo nešto – rekla je drugašica Korina Bezić čiji je razred predstavljao Francusku pa su prodavali kroasane i ostale poznate slastice.

Kolač po kolač, burek po burek, palačinka po palačinka. Da se sve može kad se slože, pokazali su učenici I. gimnazije te poručili kako u školi nauče puno, ali na humanitarnoj akciji još više.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije