Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biootpad

Zlatna kanta - nova 'nagrada' za Bandića

Prakticipacija
23.09.2014.
u 14:45

Udruga Prakticipacija poziva gradske zastupnike da glasuju protiv novog prijedloga Plana gospodarenja otpadom.

Gradonačelnika Milana Bandića danas je pred Gradskim poglavarstvom dočekala 'nagrada' Zlatna kanta - za besmisleno gospodarenje biootpadom. Organizirala ju je udruga Parkticipacija zbog sustavnog nerješavanja problema zbrinjavanja biootpada.  

Biootpad nije smeće, nego resurs kojeg bi trebalo prikupljati, kompostirati i koristiti za obogaćivanje tla – kaže Gordana Dragičević iz udruge te ističe da bi se više od 30 posto komunalnog otpada, koji trenutno trune na Jakuševcu, moglo kompostirati.

Iz udruge objašnjavaju da bi se biootpad mogao kompostirati u kućanstvima ili u komunalnim kompostanama, samo da postoji odgovarajući plan.

Prakticipacija je 'nagradu' gradonačelniku uručila tijekom današnjeg prosvjeda povodom izglasavanja Plana gospodarenja otpadom do 2015. godine koje se očekuje u četvrtak na Gradskoj skupštini.

– Još je jedan propust što novi Plan podrazumijeva otvaranje kompostane, ali nije jasno kako će biootpad dolaziti do nje kad nije u planu njegovo odvojeno prikupljanje – dodala je Gordana Dragičević te pozvala gradske zastupnike da glasuju protiv prijedloga.

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:27 24.09.2014.

Hm, kompostanu pred gradsko Poglavarstvo. Nek uživaju u bioraznolikosti i mirisima iskorištene hrane i prirodnih ostataka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije