Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovi u Radićevoj

Život u prašini i buci na baušteli usred grada

25.04.2016., Zagreb - Zbog rekonstrukcije Radiceve ulice stanari imaju problema s prasinom i kretanjem ulicom.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
27.04.2016.
u 15:00

Terase kafića u ulici uklonjene su početkom travnja, ali tamošnji stanari i dalje nađu načina da popiju kavu na svježem zraku

Praši se, buči, peru se prozori i vrata, traže alternativni pravci s jedne strane ulice na drugu, a kućni ljubimci šeću uglavnom samo u naručjima svojih vlasnika, da sitan pijesak i prašinu ne bi donosili u stanove.

Moraju nositi pse

Mjesec i pol sad već traju radovi u Radićevoj, a stanari kažu da su se već i navikli. Terase njihovih kafića uklonjene su početkom travnja, ali oni nađu načina da popiju kavu na svježem zraku.

– Ove visoke stolove privučemo do vrata haustora pa se tu smjestimo – objasnili su prijatelji koji su pili kavu tik do bagera koji je kopao ulicu. Ne smeta im, rekli su, ni buka ni prašina, jer sljedeće će ljeto “kavu piti u potpuno novoj Radićevoj”. Obnovljenoj ulici veseli se i Nisveta Lelić, koju smo zatekli u šetnji s trogodišnjom maltezericom Mini.

– Mi stanujemo na Trgu bana Jelačića, ali Radićeva nam je standardna trasa za razgibavanje. Odemo skroz do Palainovke na Ilirski trg i tamo popijemo kavicu. Doduše, radimo to i sad kad traju radovi, ali Mini ne hoda, već je ja nosim da je baš ne moram svaki dan kupati kad se uprlja u ovoj prašini – kazala je Nisveta Lelić, dok je s druge strane ulice s prašinom muku mučio i Petar Mitak. Crna vrata haustora brzo ovih dana postaju siva, požalio se, priznavši da je vrata prao jednom godišnje dok nije bilo radova.

Peru i vrata haustora

– Kad čistim stubište, operem i vrata, obvezno jednom tjedno, bez obzira na radove – rekao nam je pak Mitakov susjed, koji je “močo” krpom prašinu skidao sa zelenih vrata, dok su mu pomalo smetali prolaznici koji su se svako malo povlačili u njegov haustor, ne bi li se maknuli s uskog puta onima koji bi im dolazili u suprotnom smjeru. Najteže je, kaže Ana Maras, majkama s kolicima.

– Zauzmem čitav pločnik pa nam se svi moraju micati, što im nije drago, a ni meni nije ugodno pa često, ako se to može, preko raskopane ulice pređem s jedne na drugu stranu, ovisno o tome gdje je manja gužva – priznala je A. Maras koja je, za razliku od umirovljenice Julije Vukadinović, pronašla alternativne pravce. Doći do ljekarne ipak je bio problem gospođi u godinama.

– Ma gledam gdje ću, kako ću, idem okolo pa se vraćam, ‘ajde nek je već jednom završe – rekla je Julija Vukadinović.

Komentara 2

VI
Vito
08:03 28.04.2016.

do Palainovke na Ilirski trg ________ Na Ilirskom trgu postoji kapelica, sad će biti najmanje godinu dana od kad je okružena skelom ______ Popravlja li netko tu kapelicu, ili se skela nalazi oko nje za pranje novca????

DU
Deleted user
10:19 28.04.2016.

izdržat će te vi to dragi/e zagrepčan/ke/ci imate bandića i samo njemu glas jer bez njega svit ne ide dalje,pihihihihihi,pljuc..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije