Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odra zimi

Zimska idila: Pogledajte kako je ploviti turopoljskom Amazonom

Odra zimi
Foto: Josip Škof
1/12
04.02.2014.
u 09:20

Nismo golim rukama hvatali krokodile, ali provesti dan na rječici gdje je vrijeme stalo te hraniti oči prizorima kao što su rijetki primjerci divljih mačaka, čaplji, jastrebova, sova, riba te promatrati drvene mostove, ledene tunele i smrznuto drveće – to je neprocjenjivo.

Rijeka Odra ili, kako je od milja nazivamo, turopoljska Amazona još je jedan neistraženi biser koji bismo vam željeli predstaviti, pišu Kronike Velike Gorice, prenoseći tekst Josipa Škofa.

U okolici Velike Gorice izvire na više mjesta pa svojim tokom prolazi šezdeset kilometara dok se ne ulije u rijeku Kupu pokraj Siska. Naša avantura počela je u Turopoljskom lugu. Udarna divizija Foto kluba Velika Gorica u sastavu Mario Žilec, Josip Škof i Ivan Fabijanković krenula je toga smrznutog jutra u foto i videosafari.

Nismo golim rukama hvatali krokodile, ali provesti dan na rječici gdje je vrijeme stalo, te hraniti oči prizorima kao što su rijetki primjerci divljih mačaka, čaplji, jastrebova, sova, riba te promatrati drvene mostove, ledene tunele i smrznuto drveće… dalo bi se nabrajati – to je neprocjenjivo.

Rijeka Odra najbolje se može upoznati iz neposredne blizine, stoga hvala našem prijatelju Ivanu Fabijankoviću, koji nam je omogućio da se vozimo čamcu te bio naš skiper ploveći uskim rukavcima i bez prigovora veslao kao veslači u filmu Ben Hur. Štoviše, za put je čak pripremio i šalicu čaja.

Odra je posebna u sva četiri godišnja doba, ali zimi je fascinantna. Odlučili smo da na ovakve izlete odemo i u proljeće, pa onda ljeti te poslije na jesen, a zatim smo spremni za izložbu fotografija: „Odra kroz četiri godišnja doba“. Pustili smo mozak na pašu, nerijetko ostajući bez teksta pred prizorima koji su se stvarali pred nama. Nauživali smo se mira, a za vas, dragi naši pratitelji, pripremili smo galeriju fotografija pred kojom sigurno nećete ostati ravnodušni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije