Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naplata

ZGparking više ne oprašta pogrešan broj ili slovo u SMS-u

26.03.2014., Cakovec - Tvrtka GKP Cakom d.o.o., koja se bavi naplatom i kontrolom parikranja u Gradu Cakovcu, postavila je na naplatne aparate nove brojeve za placanje pariranja putem SMS poruke.  Hrvatska agencija za poštu i elektronicke komunikacije
01.04.2015.
u 10:13

Dugoročno parkiranje neće poskupjeti, a u centru se planira još garaža

Pogrešno slovo ili broj u SMS poruci Zagrebparkingu više se ne tolerira. Kazne, odnosno dnevne karte morat će plaćati svi Zagrepčani koji parkirališno mjesto plate na pogrešan način, unatoč činjenici što se može dokazati da je namjera plaćanja zaista postojala.

Odbijene žalbe

– Gospođa je umjesto "ZG" prilikom pisanja registracijske oznake svog automobila u poruci napisala "ZH" i dobila kaznu. Žalila se podružnici Zagrebparking, pa njihovoj Komisiji za rješavanje prigovora i naposljetku Holdingovu Povjerenstvu za reklamacije potrošača te su njenu žalbu svi odbili – objasnio je Dan Špicer, predsjednik skupštinskog Odbora za predstavke i pritužbe građana te dodao da bi se kazne za pogreške u tipkanju jednostavno trebale poništiti.

To se, u pravilu, dosad i radilo, a i tadašnji direktor Zagrebparkinga Robert Mišeta, prije godinu i pol, objasnio je kako se kazne opraštaju "uvidi li se namjera korisnika da želi platiti kartu". Da ipak nije tako, objasnila je Ana Preost, voditeljica podružnice Zagrebparking.

Dnevne karte

– Prema našem pravilniku, kazne se ne smiju opraštati ni u kojem slučaju – rekla je Preost prilikom jučerašnjeg obilježavanja 50 godina Zagrebparkinga.

Kazne, odnosno izdavanje dnevnih karti, samo su dio mehanizma kako bi sve funkcioniralo u najboljem redu, rekli su iz podružnice, koja u četiri zone grada kontrolira 30.512 parkirališnih mjesta na otvorenom te 2407 garažnih mjesta.

– Prošle godine uveli smo mogućnost kupnje parkirališnih karata na kioscima, u siječnju ove godine nematerijalne povlaštene karte, a u veljači i portal za kupnju parkirališnih karata, na kojem će, nadamo se, 50.000 Zagrepčana do kraja godine kupovati karte – objasnila je Ana Preost uspjehe svoje podružnice te dodala kako parkiranje u gradu više neće poskupljivati.

Čak 14 posto površine Zagreba, istaknuto je na obilježavanju 50 godina naplate parkiranja u gradu, prekriveno je parkirališnim mjestima, a dugoročni je plan gradnja još nekoliko garaža u samom centru grada. Posebno je pohvaljen i rad djelatnika Zagrebparkinga bez kojih, istaknuli su u podružnici, grad ne bi funkcionirao.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
11:00 01.04.2015.

Mislim da je Zagreb Parking pobrkao lončiće. Netko tko je sa svog mobitela platio parkiranje za "ZH-123-AA" ne da je samo imao namjeru platiti nego je na račun Zagreb parkinga sjeo novac za parkiranje. Koje vozilo je u tome trenutku zauzelo parkirno mjesto je nebitno. Svaki sud će presuditi u vašu korist ne dajte se od ovih razbojnika varati. Pogotovo ovo sa ZH je smiješno jer jedna ZH registracija izgleda ovako: ZH 123 456, a ne ZH 123 AA. Dakle lako se može dokazati za koje vozilo ste svojim telefonom platili Parking.

MA
medjimurec_at
11:05 01.04.2015.

Cisti lopovluk Zagreb parkinga , gosodja je usprkos krivo napisanom broju registarcije platila parkiranje i novac je otisao u kasu ZP-a , al sta mozes banda je banda !

AN
Andautonija
10:51 01.04.2015.

Nije u Zagrebparkingu stalo do reda, vec samo da cim vise ugrabe novca za svoj nerad. I sam sam bio pogoden njihovim nerazumijevanjem, bahatoscu i grubim ponasanjem prema strancima i turistima jer nemaju svi turisti HR mobitel da mogu platiti parking, zasto se u ZG-parkingu ne pobrine da automati za kupnju karte budu ispravni kako bi taj turist mogao kupiti kartu za taj parkplac, koji vecinom nije primjeren. Parkplaci su preuski, tako da nemozemo otvoriti vrata, vecinom se treba penjati na visoki ivicnjak na pjesackoj stazi i t.d. I za to nam naplacuje ZG parking, a naplacuje samo radi sebe, a ne da bi nesto poboljsali za vozace od kojih jako dobro zive. Nadam se da ce im uskoro doci kraj, da ce morati zivjeti od svog rada i znoja, a ne od haraca po ulicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije