Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U spomen Željka Malnara

Željko nije volio nogomet pa smo mu u inat organizirali turnir

Turnir Željko Malnar
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/3
14.09.2014.
u 12:00

Nogometni turnir ima humanitarni cilj, pojasnio je Braco, jer će se od svog prikupljenog novca kupiti drva za ogrijev siromašnim Romima ali i drugim Zagrepčanima u potrebi

- Željko nije volio nogomet i baš smo se iz tog razloga odlučili smo mu posvetimo jedan turnir - kazao je Sead Hasanović poznatiji kao Braco Cigan otvarajući prvi turnir posvećen pokojnom Željku Malnaru. Nogometni turnir ima humanitarni cilj, pojasnio je Braco, jer će se od svog prikupljenog novca kupiti drva za ogrijev siromašnim Romima ali i drugim Zagrepčanima u potrebi.

- Željko je volio pomagati ljudima i to je činio cijeli svoj život. Pomogao je i meni ali i brojnim drugim osobama što nikada nije isticao pa se malo toga i zna - istaknuo je Braco zadržavajući suzu u oku. Pojasnio je kako će na ovaj način Malnar i dalje nastaviti činiti dobra djela iako više nije među živima te dodao da će osim turnirom sijećanje na Malnara održavati i ulica koja bi se trebala po njemu nazvati.

- U planu je da se jedna ulica u našoj Republici Pešćenici preimenuje u Ulicu Željka Malnara u koju bi stavili i bistu koju je napravio glazbenik i kipar Boris Leiner no koju moramo tek otkupiti - ispričao je Braco. Za otkup biste potrebno je prikupiti oko tri tisuće eura koje će, kazao je Braco pokušati prikupiti od Malnarovih prijatelja i obožavatelja za što tek planira akciju.

Na Turnir je stigao i gradonačelnik Milan Bandić koji je kazao da će se naći ulica koja će dobit ime po legendarnom Malnaru kojeg je ovako opisao.

- Bio je izvana grub no ispod je bio kao janje. Bio je janje u vučjoj koži. Volio je životinje i ljude, projahao pola svijeta, spavao je s ljudožderima u pećini i volio brze motore. Bio sam kod njega dva mjeseca prije smrti. Ležao je u krevetu i morao je koristiti kisik iz boce no rekao mi je 'samo da se oporavim da opet sjednem na motor i provozam se na tri glave do Ivanje Reke - kazao je Bandić. Dodao je da su se on i 'Braco Cigan' dogovorili da organiziraju turnir.

- Braco je crni Cigan, ja beli Cigan, mi se tako zovemo - našalio se gradonačelnik. Inače, nogometni turnir organizirala je Koalicija Roma Hrvatske na igralištu III gimnazije u Kušlanovoj ulici oko koje gdje gradonačelnik svakodnevno trči. 

Komentara 10

Avatar divide et impera
divide et impera
16:37 14.09.2014.

Kaj nestalo parketa i laminata po Sopnici pa sad humanitarka za drva?

Avatar žorž mudrijaš
žorž mudrijaš
13:47 14.09.2014.

dva bracana crnobela,kako izmeriti koji je veči rom

Avatar Feniks
Feniks
14:09 14.09.2014.

Kladio bih se da će "humanitarni turnir" podebljati bracin privatni račun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije