Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čistoća

Zeleni otoci osvanuli i u centru, bit će na još 60 lokacija po gradu

27.02.2015., Zagreb - U samom centru grada postavljeni su novi kontejneri za odvajanje otpada. Krizanje Tesline i Gajeve ulice. photo: Jurica Galoic/PIXSELL
01.03.2015.
u 10:00

Kante za papir, staklo i plastiku u centru su na 8 mjesta. Na webu Čistoće idući tjedan karta sa svim otocima i kontejnerima

Sredinom sljedećeg tjedna Zagrepčani će na karti grada, koja će biti na web-stranicama Čistoće, moći provjeriti lokacije svih zelenih otoka, odnosno kontejnera za reciklažu otpada.

– U ovom trenutku imamo oko 5000 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, od toga se na 181 lokaciji nalaze spremnici za papir, plastiku i staklo – kazali su u Čistoći.

Dodali su da su ovih dana postavili i osam zelenih otoka u najužem centru grada. Tako su mogućnost razvrstavanja otpada dobili stanovnici koji dosad nisu u blizini svojih stanova imali zasebne kante, a u Čistoći su kazali da će uskoro diljem grada napraviti još 60 novih zelenih otoka.

Kontejneri u najužem centru postavljeni su na križanju Ilice i Preobraženske, Ilice i Petrićeve, Varšavske i Gundulićeve, Stare Vlaške i Palmotićeve, Tesline i Gajeve te na Zrinjevcu, Ulici pod zidom i na kraju Tkalčićeve.

– Zelene otoke postavljamo u dogovoru s vijećima gradskih četvrti, a ovisit će o financijskim sredstvima – kazali su u Čistoći. 

 

Komentara 6

DU
Deleted user
11:30 01.03.2015.

zar se vama ovo cini estetski lijepo u prostoru ? ljubljana, samobor... ovo u centru grada spremaju pod zemlju imate sam mali otvor na cesti, ovo ovak je koma u prostoru

SA
samodinamo
12:03 01.03.2015.

seljacine

MB
Marlon Brando
11:51 01.03.2015.

Super to zgleda,prelepi ukras za centar grada, opet je neki "stručnjak" odlučil zdevastirat naš lepi Zagreb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije