Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Laništu

Zdravo, ali i fino, to je moto Chefice

23.06.2016., Zagreb, Laniste 15c - Trgovina Chefica. Chefica je specijalizirana trgovina cajevima, zacinima, zdravom i finom hranom u rinfuzi. Vlasnica trgovine, Tihana Pobi. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
28.06.2016.
u 10:00

Danas se otvara još jedan zdravi dućan, a posjetiteljima će pokazati što sve mogu skuhati od svojih proizvoda

Organski curry. Ali i onaj koji to nije. Bio kurkuma. No, može i ona “obična”.

Pronaći obje varijante može se u kvartovskom dućančiću pokraj kojeg se svako toliko netko zaustavi. “Zdravo, ali i fino” moto je Tihane Pobi, koja je unutar “Chefice” tu izreku odlučila provesti u djelo. U prostoru u blizini Arene na Laništu na police je, zajedno sa suprugom Karlom, stavila najvećim dijelom začine, začinsko bilje i začinske mješavine. I to sto različitih vrsta. Trenutačno je tako najprodavanija mješavina začina za pizzu. No, na policama stoje i razni čajevi, tjestenine, mahunarke, žitarice, sjemenke, orašasti plodovi, suho voće, sirovi kakao...

Kokosovo ulje s Filipina

– Ponosni smo na naše kokosovo ulje, koje dolazi s Filipina, odakle izvorno i potječe. Za taj proizvod možemo reći da je baš “top” kvalitete, sa svim certifikatima. A može se koristiti stvarno u razne svrhe: staviti u smoothie ili njime mazati kožu, ima čak i zaštitni faktor – kaže Tihana Pobi, dodajući kako je otvaranjem dućana željela spojiti ono što cijeli život radi i ono što voli. Radila je, naime, 15 godina u prodaji, a ujedno voli skuhati dobro jelo.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Nabavili smo začine koje domaćice uglavnom koriste u kuhinji, odnosno one koje normalna žena može izgovoriti – šali se Tihana Pobi, naglašavajući kako se jelu s dobrim začinima može dati smisao, a s lošima ga se može i pokvariti. Dugo su obilazili tržište zdrave hrane i tražili dobavljače, dok nisu pronašli njemačku obitelj koja se time bavi već stoljećima.

Dosadilo im kupovati skupo

– Potom smo pregledali zagrebačko tržište i skenirali cijene. Možemo sa sigurnošću reći da smo sigurno najjeftiniji u gradu – kažu supružnici Pobi, dodajući da se, primjerice, 50 grama Matcha čaja u rinfuzi u većini trgovina u Zagrebu ne može naći ispod 100 kuna, dok kod njih košta 68.

– Dosadilo nam je kupovati skupe čajeve i začine – kažu te ističu da se dućan službeno otvara danas, kada će od 16 sati posjetiteljima pokazati što se sve može skuhati od njihovih proizvoda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije