Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na rudešu

Zbog ovoga roditelji izbjegavaju djecu voditi na igralište

smeće Rudeš
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
22.05.2015.
u 10:41

U Rudešu su već potpisivali i peticije da se riješi problem, jer su cijelo igralište i plato kraj zgrade prljavi, a stanari se žale i na obližnju veterinarsku ambulantu.

U kvartu Rudeš pokraj Osnovne škole Rudeš je dječje igralište na koje roditelji radije ne dovode svoju djecu. Igralište je i između stambenih zgrada pa na njemu vrijeme provode i školarci i djeca koja žive u blizini.

Kante prepune smeća, tlo prekrivena vrećicama i bocama prizor su koji se tamo može vidjeti.

-Živimo u zgradi koja je odmah do igrališta pa dolazimo ovdje i dva puta dnevno. Imam sina i kćerku koji se baš vole tu igrati, ali je stvarno strahovito prljavo. Već smo više puta pokušavali riješiti taj problem, potpisivali peticije nekoliko puta, ali nitko nas ne doživljava - kaže Mihaela Golubić (35).

No, kao jednako velik problem ističe veterinarsku ambulantu koja je u prizemlju njezine zgrade, odmah kraj igrališta. Psi koji dolaze na liječenje, kaže Mihaela, šeću se naokolo, vrše nuždu i siju ‘mine’ posvuda. Cijelo igralište zna biti smrdljivo, kao i plato kod zgrade, a djeca lako ugaze u ono što iza pasa ostaje.

S njom se slaže i Olivera Lazić, koja tu također dovodi svoje dijete.

- Nije uvijek isto, kada isprazne kante za smeće onda bude čisto neko vrijeme. Moramo paziti da se ne ozlijede na spravama, da ne diraju to smeće, da se ne naslanjaju na stabla, jer ti psi vrše muždu svuda! Žalili smo se već i zbog smeća i zbog veterinarske ambulante, ali nitko ne obraća pažnju na to, kaže Olivera Lazić. Roditelji i dalje ovdje dolaze jer drugog izbora nemaju.

- Bude prljavo, ali nikad nije bilo ovako, sada je baš koma. Čini mi se da to razvuku psi i mačke, ali ako oni ne prazne te kante i vjetar tu hrpu bez problema skine, kaže baka Snježana Kereković (55), koja dolazi s unukom i unučicom.

Iz Čistoće su, na naš upit znaju li za već danima zatrpano igralište smećem, objasnili da nisu od građana imali zahtjeva sa čišćenjem igrališta i okolnoga parka.

Komentara 5

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
18:34 22.05.2015.

Jaoo, deset slika punog koša za smeće! To je stvarno prava ekološka katastrofa! Dobro da uspijete uopće izići iz kuće. Garant autor članka ima živčanu prijateljicu u Rudešu koja ga je molila da napiše članak i sad se sretna hvali frendicama na klupi, okruženoj smećem i minama!

DU
Deleted user
13:14 22.05.2015.

... "Cijelo igralište ume biti smrdljivo"...uuuuu, ovo je opak kapitalac. Riječima mlade mame iz teksta, vrlo smrdljiva mina. Sam naslov u duhu je famoznih večernjakovskih prijevoda s engleskog a ne u duhu hrvatskog jezika, no ovaj "ume" dobiva nagradu za srbizam godine.

DU
Deleted user
13:23 22.05.2015.

Dragi stanovnici Rudeša to smeće vam nisu napravili stanovnici Dubrave ili Šalate nego vi sami. Ne bacajte smeće gdje stignete, učite se živjeti u gradu pa vam možda bude uredniji kvart.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije